A menstruációs szegénység kapcsán kapott össze két szolnoki politikus a Facebookon

Tóth Áron szolnoki polgármesterjelölt – aki a megyeszékhelyen elsőként jelentette be indulását – a közösségi médiában tájékoztatta a lakosságot, hogy Szelindi Andrea párttársával felkeresték a Polgármesteri Hivatal munkatársait annak kapcsán, hogy minden helyi iskolában helyezzenek ki menstruációs elsősegély dobozt. Úgy tűnik azonban, hogy a kérés okafogyottá vált, bár erről őket nem tájékoztatták.

Tovább olvasom

Rohamosan építi a kínai kapcsolatot az Orbán-kormány, közben nem jut pénz a szolnoki tiszaligeti strand befejezésére

Miközben Szolnokon információink szerint éppen kínai gazdasági küldöttséget fogadnak és tesznek bejelentést sajtótájékoztatón ennek eredményeként, az LMP Szolnokon is az ellen emelt szót, hogy országunk kínai akkumulátorgyarmat legyen. Az LMP csütörtöki sajtótájékoztatóján jártunk, a városházi eseményre azonban szerkesztőségünket nem hívták meg.

Tovább olvasom

A hivatalos válasz szerint sem tudni, mikor készül el a szolnoki tiszaligeti strand, de még kell rá pénz

Évek óta épül, épülget a szolnoki Tiszaligeti strand. A 2019-es alapkőletételen azt ígérte a város fideszes polgármestere, hogy 20 hónap múlva már át is adhatják a létesítményt. Ehhez képest kiderült, az átadás ideje a ködbe vész, ráadásul még pénz is kellene hozzá.

Tovább olvasom

Környezetbarát, elektromos autóbuszok állnak forgalomba Szolnokon

Forgalomba áll Szolnokon tíz, elektromos meghajtású autóbusz; az új környezetbarát járművek üzemeltetése az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkárának ismertetése szerint éves szinten 40 millió forintos megtakarítást fog jelenteni a közszolgáltatónak.

Tovább olvasom