Váratlan húzás – Az LMP képviselőként indítja Miskolczi László egykori alpolgármestert

Megosztás

Ahogy szoktuk írni, Szolnok közéleti eseményei egy brazil szappanopera cselekményszálával érnek fel. A júniusi önkormányzati választást övező politikai változások új állomását jelenti, hogy az LMP azt a Miskolczi Lászlót indítja a tízes egyéni választókerületben, aki néhány héttel ezelőtt még a Momentum polgármesterjelöltje volt.

„Fontos megjegyeznem, hogy egy új csapattal, egy új szövetséggel fogok együttműködni. Ez az új csapat nemcsak Szolnokért, hanem a szolnoki emberekért is fog dolgozni. Ez az új csapat valójában azért fog dolgozni, hogy valóban Szolnok legyen Magyarország legélhetőbb városa” – fogalmazott Miskolci László immár az LMP jelöltjeként a bejelentő sajtótájékoztatón.

Szerinte Tóth Áron polgármesterjelölt alternatívát tud nyújtani a Fidesszel és a vele kollaboráns álellenzékkel szemben is. Tóth hozzátette, Miskolczi beágyazott, tudja, hogy a kerületben élőknek mire van szüksége és nem a kifizetőhelynek számító politikai pozícióként tekint a képviselői helyre.

Tóth Áron on Reels

No Description

Elfogadhatatlannak tartják, hogy a Momentum nemcsak visszaléptette a volt alpolgármestert, de azt sem akarták hagyni, hogy ismét képviselő legyen. A meglepő döntés és következmények kapcsán telefonon kerestük meg Miskolczit, aki elárulta, az LMP-től kapott egy megkeresést, lehetőséget, ami biztosítja, hogy a 2019-ben megkezdett munkáját folytathassa.

Leszögezte, a Momentum egy rossz döntést hozott a visszaléptetésével, amihez nem titkoltan nagy valószínűséggel a DK-nak is köze van. A legfrissebb értesüléseink szerint a helyi Momentum egy olyan megállapodást kötött a többi ellenzéki párttal, melynek értelmében kettő egyéni választókerületi jelölt indítására lennének jogosultak, polgármesterjelöltet pedig egyáltalán nem indítanak.

A LMP indulóját az elsöprő 2022-es Fidesz-tarolás és lassú ellenzéki átrendeződés után váltották le alpolgármesteri pozíciójából, az ex-momentumos Szekeres Éva képviselő, válása után Bóka Éva arra hivatkozva, hogy az alpolgármester munkája felesleges, javasolta napirendre tűzni a leváltását. A kérés értő fülekre talált, titkos szavazáson, tizenegy igen szavazat mellett döntöttek a visszahívásáról.

Miskolczi a Szol24-nek hozzátette, 2012 óta foglalkozik helyi politikával, tőrgyökeres szolnoki. Tavaly Gelencsér Ferenc akkori, majd Donáth Anna jelenlegi Momentum-elnök is megerősítette az indítását, ám jött a Demokratikus Koalícióval megkötött paktum.

A jelöltekkel kapcsolatos tárgyalásokat a Momentum részéről Bedő Dávid frakcióvezető, a DK részéről Mészáros Dávid területi igazgató képviselte.

Kép: Tóth Áron Fb (pillanatkép)

Kapcsolódó cikkek