Hátha a nyilvánosság változást hoz: nagyon elegük van a szolnokiaknak abból, ami a Zagyva-parton történik

Megosztás

Már meg sem üti az ingerküszöbüket, hogy ételmaradék, végeláthatatlan szemét, törött üveg, sőt, emberi ürülék borítja a Zagyva-part teljes hosszát, ami önmagában is borzasztó. Ám most olyan események is zajlanak már, amikor nem lehet csendben lenni.

Emiatt ragadott billentyűzetet Nyolczas Krisztina, szolnoki lakos, aki egyébként saját elmondása szerint szociálisan igencsak érzékeny, de ami sok, az sok. Az egyik helyi csoportban közzétett írását változtatás nélkül tesszük közzé.

Nem ma történt, hanem pár napja, érlelgettem megosszam-e. Megteszem, hátha a nyilvánosság valamilyen változást hoz. Pár napja a párom levitte a kutyát szokásos körre a Zagyvapartra, én otthon vacsoráztam. A Zagyva part teljes hossza veszélyes nekünk kutyussal, de talán kisgyerekeseknek, vagy jó érzésű emberek idegrendszerének is.. nemcsak az eldobált, szemét, ételmaradék, törött üveg de gyakran és a vasúti hídtól a torkolatig bárhol előforduló emberi ürülék miatt is. Ezt már sajnos megszoktam, bár mindennap agyalok, hogy lehetne javítani a helyzeten.

DE MOST. Alig értek le, hív a párom, hogy az egyik szakadt fazon az ivókút mögötti támfal tövénél fekszik fél öntudatlan állapotban és maszturbál. Letettem a kanalat. Adtam magamnak 1 percet, hogy meghozzam a döntést. Rendőrségi bejelentést tettem. A szomorú hír az, hogy fél óra múlva még járt arra párom és nem ért ki senki, emberünk ott volt ugyanúgy, ugyanazt csinálta késő délután.

Szeretném megkérdezni a városvezetést a rendőrséget, polgárőrséget, hogy mi lehet a határa egy belváros közeli, környezeti értékekkel, több játszótérrel, sport lehetőségekkel, impozáns kertesházas övezettel bíró értékes, emberek által kedvelt terület ilyen mértékű elengedéséhez? Nem lehetne ott rendszeresen járőröztetni? Ezeknek a szerencsétlenek meg legyen valahol egy helye ahol fetrenghetnek az okádékukban, sz@rukban és verhetik a f@rkukat kedvükre.

Félre értés ne essék, szociálisan érzékeny ember vagyok, szerveztem gyűjtést és ételosztást hajléktalanoknak, de ha ők megérdemlik az emberi bánásmódot úgy mi is megérdemeljük az élhető környezetet. Szeretném kérni az illetékeseket hogy járjanak el annak rendje módja szerint, mozgósítsák a rend őreit, vonjanak be szociális munkásokat, és induljon el a terület rekreációja, hogy a szolnoki lakosok kockázatmentesen használhassák a területet – írta le kérését Krisztina.

Nekünk mik a tapasztalataink a Zagyva-parttal kapcsolatban?

Kapcsolódó cikkek