Botrányos történet a jászberényi kórház gyermekosztályáról – frissítve

A 10 hónapos kisfiúnak nem kevés kálváriát kellett átélnie a jászberényi Szent Erzsébet kórház gyermekosztályán. Az édesanya elmondása alapján az orvosok és a nővérek hozzáállása és hangneme kritikán aluli volt, ráadásul olyan hibát vétettek, ami elképesztő, a fővárosban tudták csak helyrehozni. Az édesanya hamarosan feljelenti az intézményt.

Tovább olvasom

Hátha a nyilvánosság változást hoz: nagyon elegük van a szolnokiaknak abból, ami a Zagyva-parton történik

Már meg sem üti az ingerküszöbüket, hogy ételmaradék, végeláthatatlan szemét, törött üveg, sőt, emberi ürülék borítja a Zagyva-part teljes hosszát, ami önmagában is borzasztó. Ám most olyan események is zajlanak már, amikor nem lehet csendben lenni.

Tovább olvasom

Szolnok számos helyszíne látványosan elhanyagolt – de kinek a dolga lenne rendbe hoz(at)ni?

Ami magánterületen van, ott a városvezetés nem sokat tehet. De valamit mégiscsak. Most már erősen benne vagyunk a tavaszban, számos helyen azonban csak az elhanyagoltság látszik. Így önkormányzati választások előtt némileg több esély van a figyelemfelhívás utáni területrendezésre.

Tovább olvasom

Elfajult a vita a Gyökér úti lakossági fórumon

Szalay Ferenc, fideszes polgármester nyikorgóknak titulálta a szolnokiakat, akik elégedetlenül panaszkodnak az elképesztő zajhatások miatt, ami a városban éri őket saját lakóhelyüknél. “Tetszettek volna megnézni, hova is költöztek” – fogalmazott Szalay Ferenc.

Tovább olvasom

Zúgolódnak a szolnokiak – miért mennek el a buszok percekkel a menetrendi idő előtt?

Többen is arról panaszkodnak, hogy a buszsofőr (még szemkontaktus esetén is) annak ellenére nem veszi fel a járműhöz siető utast, hogy a menetrend szerint még hosszú percek múlva kellene csak odaérnie. Máskor pedig nem jön a járat. Vegyesek a tapasztalatok a szolnoki buszközlekedésről.

Tovább olvasom

Több panasz is érkezett a megváltozott ügyeleti rendszer miatt

Emiatt figyelmeztető levelet küldött szét a mentők regionális igazgatója. A panaszok alapján hibát követtek el az ügyeleten. Az elmúlt napokban több panaszt is kapott a debreceni felnőtt ügyeleti ambulancia működésével kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója, Korcsmáros Ferenc, aki emiatt figyelmeztető levelet küldött körbe „tisztelt Bajtársak” címzéssel – tudta meg a hvg.hu. A levelet információink szerint a megyei háziorvosok közül is többen megkapták. Tudomásunk szerint a regionális igazgató két konkrét esetet ismertetett: az egyik szerint egy, a sürgősségi osztályról átküldött T5 (tehát a legenyhébb) triázs besorolású pácienst visszaküldtek a sürgősségire, a…

Tovább olvasom

Nem tett vallomást, sőt, még a rendőrgyilkos tett panaszt a gyanúsítás ellen

A 35 éves férfit őrizetbe vették, aki megkéselt három rendőrt bő egy nappal ezelőtt az éjszakai órákban a fővárosban. Ő maga azonban azt állítja, dehogy van köze bármiféle gyilkossághoz. A több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen – közölte Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére. A 35 éves elkövető egy kalapáccsal szeretett volna bejutni szomszédja lakásába, majd a kiérkező rendőrök intézkedés alá vonták, ám a megbilincselésnek ellenállt, rátámadt a rendőrökre, előbb ütötte, rúgta őket, majd…

Tovább olvasom

Rengetegen kapnak gyanús számokat tartalmazó gázszámlákat az MVM-től, sok a panasz

Előfordul, hogy valaki normál életvitel mellett egyszer 87 ezres számlát kap, aztán meg egy 900 forintost. A szakértők pedig megállapították, hogy az MVM kommunikációja zavaros, átlag ember számára teljesen érthetetlen. Az egyik, érthetetlen számlák miatt létrejött Facebook-csoportnak több mint 90 ezer tagja van. Azt állítják: a felhasználók számára nem érthető az MVM ügyfélszolgálatának kommunikációja a problémás ügyekben. Ahogy arról korábban olvashattunk, a rezsicsökkentés csökkentése után ugyan úgy tűnt, a több generációs, közös gázórát használó, legfeljebb négy önálló lakással rendelkező, társasháznak nem minősülő ingatlanok nehéz helyzetbe kerülnek, a kormány végül módosított…

Tovább olvasom