Felháborodtak a szolnokiak – az érkező busz be sem megy a megállóba, ott hagyja az utasokat

Megosztás

Ráadásul ez egyáltalán nem egyedi eset, az elmúlt hónapokban számos alkalommal számoltak be ilyenről a felháborodott szolnoki olvasók. Az egyik első intézkedésként a szolnoki közösségi közlekedést kellene végre rendbe tennie a városvezetésnek (akár egy újnak, akár a mostaninak).

Mercédesz osztotta meg a közösségi médiában igencsak felháborodottan saját “Volánbusz perceit”, ezt tapasztalta a szombati napon délelőtt. “Az imént, 9:50-kor a Bevásárlóparknál hárman vártuk a buszt, aminek 52-kor kellett volna érkeznie. 51-kor lassítás, buszöbölbe való behajtás nélkül süvített tovább a város felé. 4622 Rákóczifalva-Szolnok járat. Gondolom hasmenésed volt és azért siettél ennyire, vagy lehet a szemed rossz, hogy nem vettél észre három embert jobbulást” – írta az egyik helyi csoportban.

Amina pontosan ugyanerről számolt be a pénteki napon, pontosan ugyanez történt vele, simán továbbment a buszsofőr és még le sem lassított. Mindketten fogalmazzák a panaszlevelet. De vajon lehet annak bármilyen hatása a közeljövőben? És vajon a szolnoki városvezetés milliárdos tartozásának lehet-e köze a Volánbusz mostanában látható látványos zuhanásához?

Egy másik panaszos a következő történetben szintén nem túl szívderítő információkat árult el. Ő is járt így pár éve egy miklósi busszal, a Ligetnél szeretett volna felszállni, ám a buszos simán ment tovább. Felhívott egy volános számot akkor azonnal, és egy hölgy visszakérdezett, hogy hányan álltak a megállóban. “Mondom neki, mert egy főnél nem kell megállni?” – háborgott a panaszos teljes joggal.

Ágnes szintén megerősítette a jelenség létezését. “Nekem is volt már ilyen. Piros dzsekiben álltam a megállóban a helikopteres körforgalomnál és Szanda felől jött, be sem jött a megálló öbölbe, kint maradt abban a sávban, ahol addig is volt és tovább gurult lassítás nélkül” – írta.

Az illetékesek szerint ez megfelelő közösségi közlekedés Szolnokon? Nem kellene valamit tenni ennek javításáért, normalizálásáért, hogy ilyenek ne történhessenek meg?

Kapcsolódó cikkek