Felháborodtak a szolnokiak – az érkező busz be sem megy a megállóba, ott hagyja az utasokat

Ráadásul ez egyáltalán nem egyedi eset, az elmúlt hónapokban számos alkalommal számoltak be ilyenről a felháborodott szolnoki olvasók. Az egyik első intézkedésként a szolnoki közösségi közlekedést kellene végre rendbe tennie a városvezetésnek (akár egy újnak, akár a mostaninak).

Tovább olvasom

Fejleszteni akar a Volánbusz, az utasok véleményét kérik

A Volánbusz széles körű szolgáltatásfejlesztési tervvel készül, ennek érdekében a vállalat szeretné megismerni, hogy az utasok milyen fejlesztéseket látnának szívesen a menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben. Az online kérdőívet kitöltők között utazási utalványokat és ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A szolnoki menetrend körüli botrány után a szolnoki utasoknak bizonyára van mit mondania a Volánnak.

Tovább olvasom

Zúgolódnak a szolnokiak – miért mennek el a buszok percekkel a menetrendi idő előtt?

Többen is arról panaszkodnak, hogy a buszsofőr (még szemkontaktus esetén is) annak ellenére nem veszi fel a járműhöz siető utast, hogy a menetrend szerint még hosszú percek múlva kellene csak odaérnie. Máskor pedig nem jön a járat. Vegyesek a tapasztalatok a szolnoki buszközlekedésről.

Tovább olvasom

A MÁV ismét hozta formáját a szolnoki vonalakon, járatkimaradás és meghibásodás

Jász-Nagykun-Szolnok megye különösen érintett az elmúlt hónapok bohózatba illő vasúti közlekedésével, vagy igen gyakran nemközlekedésével. A pénteki napon megint alakított az állami vállalat, a reggel fél hatot sem kellett megvárni hozzá.

Tovább olvasom

Nem semmi: huszonhárman utazták át fél Európát egy hétszemélyes gépkocsiban

Egészen Svájcig jutottak, ott a határellenőrzésen akadtak fenn, huszonhárom ember kászálódott ki egy hétszemélyes egyterű járműből, ez alighanem rekord. Mármint az, hogy ilyen körülmények között több országot keresztül tudtak szelni. Huszonhárom ember szállt ki egy hétszemélyes egyterűből egy német–svájci határellenőrzésnél, írja a Local nevű svájci lap. A Seat Alhambrában kilenc felnőtt és tizennégy gyerek utazott Lengyelországból Svájcba. A sofőrt megbüntették, de utána engedélyezték, hogy valamennyi utas beléphessen az országba, „de nem mindannyian a Seat Alhambrában”, írta közleményében a rendőrség. (A borítókép illusztráció)

Tovább olvasom

Ötvenezer utas buszozhat februártól azokon a szakaszokon, ahol nem jár majd a vonat

Ez pedig akár 45 perccel is meghosszabbíthatja az egyébként sem rövid menetidőt. Február elsejétől Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatják a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítását – írja a Mávinform. Ez azt jelenti, hogy annak a havi 50 ezer utasnak, akik ezen a szakaszon megfordulnak, le kell mondaniuk egy időre a vonatozásról, mert a vasút szerepét a vonatpótló buszok és a Volán járatai veszik át. A buszos közlekedés és az átszállások miatt Budapest és Kunszentmiklós-Tass között 20-30 perccel hosszabb eljutási idővel lehet számolni, míg Kiskőrös, Kiskunhalas, illetve Kelebia és a…

Tovább olvasom