Döbbenetesen sok a vonatkisiklás és -baleset hazánkban, de mi ennek az oka? Szolnok is erősen érintett

A rengeteg bezárt vasútvonal ellenére is sűrűnek mondható Magyarország vasúthálózata. De kevésbé érthető módon, főleg 2023 januárjától elképesztő mértékben megemelkedett a vasúti balesetek száma, köztük számos szerelvény kisiklása is értendő.

Tovább olvasom

Újabb részletek derültek ki a súlyos vasúti ütközésről – képek

A karcagi tűzoltók is segítséget nyújtottak a hajnali balesetnél, amikor is egy tehervonat belerohant a sápi állomáson egy álló személyvonatba. Az már biztos, hogy a személyvonat vezetője súlyosan megsérült, de túlélte.

Tovább olvasom

Hadházy: Kétpónál a Mészárosék által felújított pálya hibája miatt siklott ki a vonat

Még Lázár minisztériuma sem cáfolta az értesülést, helyette végtelenségig elhúzható vizsgálat lett a válasz. A méregdrágán, de pocsék minőségben elvégzett munka után erős félelem lehet bennünk, hogy vajon hol történik a következő ilyen “apró” baleset?

Tovább olvasom

A vasúti vagon ponyváját kivágva loptak el több karton sportcipőt Szolnokon

Forgalmi okból kellett megállnia a szerelvénynek Szolnokon, a tolvajok pedig megköszönték a lehetőséget és megdézsmálták az egyik vagon tartalmát. De nem sokáig örülhettek a zsákmánynak. A szolnoki rendőrök gyanúsítottként kihallgattak három helyi férfit, akik a megalapozott gyanú szerint több karton sportcipőt tulajdonítottak el egy vasúti szerelvény vagonjából. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. április 6-án, hogy 11 óra 30 perc körül a szolnoki vasútállomáson forgalmi okból megállt vasúti szerelvény egyik vagonjának ponyváját kivágták és eltulajdonítottak több karton sportcipőt. A rendőrök adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőket és három szolnoki lakost előállítottak…

Tovább olvasom