Bosszantja a szolnoki utasokat, hogy továbbra is percekkel korábban elhúz a buszuk

Akkor is, ha az az első megálló. Egy-két perc még beleférne mindenkinek, de 7-8 már nem. A buszközlekedés továbbra is kriminális Szolnokon, máskor pedig negyedórás késéssel érkezik a járat, kiszámíthatatlan, ha pedig valaki vonathoz megy, az egész napja felborulhat.

Tovább olvasom

A Volánbusz inkább nem mondja meg, mennyiért vitte a szerb elnök tüntetésére az embereket

Az állami tulajdonban levő Volánbusz nem hajlandó elárulni, hogy pontosan ki és mennyiért rendelte meg azokat a buszokat, amelyek a szerb elnök, Aleksander Vučić tüntetésére szállították az embereket Szabadkáról Belgrádba. Vučić történetesen Orbán Viktor közeli szövetségesei közé tartozik.

Tovább olvasom

A piszkosnak nevezett szolnoki buszokat az egyik legsikeresebb NER-közeli cég takarítja

Április elején egy szolnoki Facebook-csoportban nagy felháborodás övezte egy helyi lakos által közzétett videót, amin egy borzalmasan piszkos, koszos busz belső tere látható. A szétfirkált üléstámla és eldobált energiaitalos doboz az emberi butaság következménye, de a nagy mennyiségű por sokkal inkább a rendszeres takarítás hiányát veti fel. Kiderült, a Volánbusznál az a NER-közeli cégnek végzi a szolnoki buszok belső tisztítását, amely rendszerint tarol a közbeszerzéseken, 2021-ben például egy 300 milliárdos megrendelést kaptak.

Tovább olvasom

Felháborodtak a szolnokiak – az érkező busz be sem megy a megállóba, ott hagyja az utasokat

Ráadásul ez egyáltalán nem egyedi eset, az elmúlt hónapokban számos alkalommal számoltak be ilyenről a felháborodott szolnoki olvasók. Az egyik első intézkedésként a szolnoki közösségi közlekedést kellene végre rendbe tennie a városvezetésnek (akár egy újnak, akár a mostaninak).

Tovább olvasom

Borzalmas kosz egy szolnoki buszon, bár a Volánbusz szerint nagy hangsúly van a tisztaságon

A 23A járaton közlekedő egyik buszt videózta le és osztotta meg az egyik helyi csoportban egy szolnoki lakos, ami valóban áldatlan állapotokról tanúskodik. Szétfirkált üléstámla, energiaitalos doboz eldobva, piszok és kosz mindenhol. A Volánbuszt is megkerestük a higiéniára vonatkozó kérdéseinkkel.

Tovább olvasom

„Ki a vesztes? Mi, az utasok!” – olvasónk véleményezte az új szolnoki buszmenetrendet 

Néhány nappal ezelőtti cikkünkben minden eddigi információt összefoglaltunk, amit a Volán novemberben útjára indított, majd azóta többször is megváltoztatott menetrendjéről tudni érdemes. Nem hagytuk ki az elégedetlen hangokat, a szakértő véleményét és az első napok, hetek káoszát. Most egy hozzáértő, a város közlekedését két év tizede nyomon követő civil olvasónk osztja meg véleményét.

Tovább olvasom

Társadalmi egyeztetéstől a teljes felháborodásig: mi a véleménye az új szolnoki menetrendről? – Szavazzon!

Tavaly április és május között bocsátották társadalmi egyeztetésre a javaslatcsomagot, amely az ígéretek szerint megőrzi – vagy megőrizte volna – a szolnoki buszhálózat magas szolgáltatási színvonalát, ütemesebb, egyenletesebb, az utazási szokásokhoz jobban igazodó menetrendet kínál, valamint több közvetlen kapcsolatot hoz létre. Tudjuk azonban, hogy papíron minden jobban néz ki, mint a valóságban: cikkünk a helyi közlekedési felfordulást foglalja össze.

Tovább olvasom

A Volán hamarosan ismét megváltoztatja a szolnoki menetrendjét

Az előző év végén hangos kritikák kereszttüzébe került, hogy a Volánbusz november 1-től teljesen megváltoztatta a buszmenetrendet. Bár állították, hogy a változtatásokat társadalmi egyeztetés előzte meg, az utasok a napnál világosabban adták a városvezetés és a Volán tudtára, hogy hatalmas problémák vannak az új rendszerrel. Most azoknak van egy rossz hírünk, akik fejből megtanulták a járatokat, hiszen április 1-től ismét változtatnak.

Tovább olvasom