Van mit tenni a dizájnerdrogok ellen a Jászságban

Bár eddig Heves megyében volt aktívabb a Momentum részéről kezdeményezett Stop Herbál! tüntetéssorozat az utóbbi hónapokban, az tény, hogy a Jászság különböző településein is egyaránt nagy szükség van a figyelemfelhívásra. Erre kerül sor december 13-án, szerdán, ugyanis Jászjákóhalmára érkezik Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő.

Tovább olvasom

A Jász Múzeummal együttműködésben mutatták be a jászjákóhalmi ásatás során megtalált szablyát

November 22-én, a Magyar Tudomány Ünnepén mutatták be a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE BTK) Sophianum épületében a Jász Múzeummal együttműködésben feltárt szablyát, amely bizonyító erővel bír eleink Selyemútra vonatkozó kapcsolatával és távolsági kereskedelmével.

Tovább olvasom

Döntően uniós pénzből bölcsőde épült Jászjákóhalmán

A családot alapítani szándékozó, letelepedni vágyó fiatalok és a családosok számára vonzóbbak azok a települések, ahol bölcsőde is van – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára Jászjákóhalmán egy bölcsőde átadásán kedden.

Tovább olvasom

Karambol történt a 31-es főúton

Jászberény és Jászjákóhalma között, a 82-es kilométernél félpályán halad a forgalom. Összeütközött egy traktor és egy kisteherautó a 31-es főút 82-es kilométerénél, Jászberény és Jászjákóhalma között csütörtökön délelőtt. A balesethez a jászberényi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A helyszínre mentők is érkeztek. Az érintett útszakaszon félpályán, váltakozó irányban halad a forgalom, közölte a katasztrófavédelem. Fotó: 31es főút infó!! Mindenkit hazavárnak Facebook

Tovább olvasom

Országos aláírásgyűjtést indított egy jászsági momentumos Budaházy kegyelme miatt

Elítéli Budaházy György szabadon engedését, ezért országos aláírásgyűjtést kezdeményezett egy jászsági momentumos, Kukléta Katalin. Arra kér mindenkit, hogy aláírásával tiltakozzon az ellen, hogy a köztársasági elnök visszaélt a kegyelmi joggal, és a kormányzó hatalom céljaira használja fel azt.

Tovább olvasom

Zúzott kővel dobálta a 31-es úton közlekedő autókat három tinédzser Jászjákóhalmán

A Jászberényi Járásbíróságon a napokban jogerősen lezárult annak a két 16 és egy 18 éves büntetlen előéletű jászsági fiatalembernek a büntetőügye, akik 2022. február 9-én este negyed hét körül, a helyi parkban talált zúzott kövekkel dobáltak meg négy, a 31-es számú főúton közlekedő személygépkocsit Jászjákóhalmán.

Tovább olvasom

Mikor nem talált semmit, a sütit is befalta a notórius jászjákóhalmai tolvaj

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt állította bíróság elé azt a 27 éves jászjákóhalmai férfit, aki idén áprilisban két egymást követő napon két lakóház udvarára, és egy lakóházba is bement lopni Jászjákóhalmán, legutoljára nagy értéket nem talált, de sütiket igen, amiket jóízűen elfogyasztott.

Tovább olvasom