Nagyon kevés a csapadék az Alföldön, Jász-Nagykun-Szolnok megye is súlyosan aszályos

A tavalyelőtti borzalmas szárazság után 2023 felüdülést hozott a rengeteg télvégi, tavaszi és nyáreleji esőzéssel. Az idei évben megint gondok vannak és lesznek, már most látszik, hogy a legsúlyosabb, vörös kódjelű az aszály megyénkben és a teljes Alföldön.

Tovább olvasom

Sokéves átlagnál kevesebb csapadék esett márciusban Szolnok megyében

A KÖTIVIZIG adta hírül a közösségi oldalán, hogy a tizenegy kiemelt mérőállomás márciusi adatai alapján kevesebb csapadék hullott a sokéves átlaghoz képest. Az Alföld közepén 2024 eddig eltelt három hónapjának csapadékösszege 47,5 mm-rel marad el a sokéves 1-3. havi átlagtól, és mi lesz majd a nyári alföldi aszállyal?

Tovább olvasom

Szolnoknak és a Jászkunságnak befellegzett? Messzire elkerül minket az M9-es nyomvonala

Egy egészen gigantikus beruházás lesz a leendő M9-es autópálya, ezzel szeretnék ugyanis véglegesen összekötni a nyugatot a kelettel, ami hazánkat illeti. Egyelőre két nyomvonal között vacillálnak, mindkettő egészen borzalmas jövőképet vetít Szolnok és a teljes megye számára, a közelünkbe sem jut a kulcsfontosságú út.

Tovább olvasom

Az év egyik legdurvább halálos balesete történt kedden az Alföldön

Egészen sokkoló, ami a baleset után látható volt, különösen az egyik személyautó maradványai. Tájkép csata után. Az első feltételezések arról szóltak, hogy a baleset kiváltó oka az volt, hogy az első személyautó vezetője vezetés közben elaludt. De időközben kiderült, hogy egy embercsempész volt a sofőr, aki a csattanás után elfutott.

Tovább olvasom