Régi-új átverés terjed a Magyar Posta nevét felhasználva az interneten

Rendkívül csábítóan hangzik, hogy 730 forintért egy-egy teljes, sokkal többet érő csomag új tulajdonosai lehetünk. De jegyezzük meg végre, hogy amelyik ajánlat túl meseszerűnek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz. Ez is látványos átverés, ne dőljünk be.

Tovább olvasom

Ismét online csalásokra figyelmeztet a rendőrség

Újabb online csalásra figyelmeztetett a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrség Facebook-oldalán. Egy férfi olyan termékeket hirdetett, amelyek nem is voltak a tulajdonában. A rendőrség arra is kitért bejegyzésében, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy hasonló csalás áldozatai legyünk.

Tovább olvasom

Költségvetési csalás, rablás, lopás – három Szolnok megyeit is találunk a rendőrség körözési toplistáján

A sajtó mindig nagy érdeklődéssel figyeli a rendőrség körözési, TOP50-es listáját, ide általában a többszörösen büntetett, szökésben levő, veszélyes bűnelkövetők kerülnek. Az impozáns toplistában három Jász-Nagykun-Szolnok megyei születésűt találunk, közülük kettőre még nyomravezetői díjat is tűztek.

Tovább olvasom

Banki adatokkal csaló call centert számoltak fel, a szálak Szolnokig értek

Első alkalommal sikerült felszámolnia a rendőrségnek egy banki adatokkal csalásokat elkövető társaság magyarországi call centerét. a nyomozók egy szolnoki házban találták meg az átjátszóállomást, a csalókat segítő szervert, majd egy másik szolnoki ingatlanba is hasonló berendezést találtak.

Tovább olvasom

Szavazatvásárlás, buszoztatás – idén mire számíthatunk Jász-Nagykun-Szolnok megyében?

Nyakunkon az önkormányzati és európai parlamenti választás, ezért a Civil Kollégium Alapítvány azt kéri, hogy járjunk nyitott szemmel. 2022-ben nem volt az országban olyan megye, ahol ne vetődött volna fel a választási csalás gyanúja. És ez alól Szolnok és környéke sem kivétel.

Tovább olvasom

3,6 milliót csalt ki jászberényi áldozatából hamis szerelme

A bűnözők körében igen népszerű a romantikus átverésnek is nevezett módszer. Ilyenkor az interneten ismerkedést és a gyanútlan, végtelenül jóhiszemű embereket használják ki, akik a legtöbbször szeretethiányosak. A bizalmába férkőzve mindent megígérnek, általában nagy anyagi hasznot is, ám előtte “valami” probléma közbejön, ami sokba kerül nekünk.

Tovább olvasom