Költségvetési csalás, rablás, lopás – három Szolnok megyeit is találunk a rendőrség körözési toplistáján

A sajtó mindig nagy érdeklődéssel figyeli a rendőrség körözési, TOP50-es listáját, ide általában a többszörösen büntetett, szökésben levő, veszélyes bűnelkövetők kerülnek. Az impozáns toplistában három Jász-Nagykun-Szolnok megyei születésűt találunk, közülük kettőre még nyomravezetői díjat is tűztek.

Tovább olvasom

Banki adatokkal csaló call centert számoltak fel, a szálak Szolnokig értek

Első alkalommal sikerült felszámolnia a rendőrségnek egy banki adatokkal csalásokat elkövető társaság magyarországi call centerét. a nyomozók egy szolnoki házban találták meg az átjátszóállomást, a csalókat segítő szervert, majd egy másik szolnoki ingatlanba is hasonló berendezést találtak.

Tovább olvasom

Szavazatvásárlás, buszoztatás – idén mire számíthatunk Jász-Nagykun-Szolnok megyében?

Nyakunkon az önkormányzati és európai parlamenti választás, ezért a Civil Kollégium Alapítvány azt kéri, hogy járjunk nyitott szemmel. 2022-ben nem volt az országban olyan megye, ahol ne vetődött volna fel a választási csalás gyanúja. És ez alól Szolnok és környéke sem kivétel.

Tovább olvasom

3,6 milliót csalt ki jászberényi áldozatából hamis szerelme

A bűnözők körében igen népszerű a romantikus átverésnek is nevezett módszer. Ilyenkor az interneten ismerkedést és a gyanútlan, végtelenül jóhiszemű embereket használják ki, akik a legtöbbször szeretethiányosak. A bizalmába férkőzve mindent megígérnek, általában nagy anyagi hasznot is, ám előtte “valami” probléma közbejön, ami sokba kerül nekünk.

Tovább olvasom

Ajándékcsomag helyett átverték – Szolnok megyében bukkant fel a nyereményjátékos csalás

2023-ban azt hihetnénk, hogy a kezdetektől kamuszagúnak és átverésnek tűnő internetes, nyereményjátékos felhívásoknak már nem dőlünk be és megtanultuk, hogy senki nem osztogat ingyen iPhone-t, PlayStation-t, vagy egy köteg papírpénzt. Ezúttal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő nő fázott rá, akivel elhitették, hogy ajándékcsomagot nyert, de ehelyett „ő szolgáltatta” az ajándékot a csalóknak.

Tovább olvasom

Felelőtlen kiberrománc könnyített meg több millióval egy Szolnok megyei férfit

Úgy tűnik, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen veszélyforrások leselkednek ránk az internetes világban. Most egy rendkívül multikulti románc okozta egy Szolnok megyei férfi „vesztét”, aki, egy magát szír katonának kiadó nő áldozatául esett, összesen hétmillió forintot zsebelt ki tőle.

Tovább olvasom