Nem hozott változást az újraszámlálás: Karácsony Gergely marad Budapest vezetője

Karácsony Gergely

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) maratoni tanácskozást követően végül befejezte az érvénytelennek ítélt szavazatok újbóli felülvizsgálatát a fővárosi főpolgármester-választáson. Sasvári Róbert, a testület vezetője kihirdette, hogy a 24592 megkérdőjelezett voks közül 560-at utólag érvényesnek nyilvánítottak.

Tovább olvasom

Meglepődtünk? Szenkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra bejelentette visszalépését (Forrás: Facebook)

Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje két nappal a június 9-i választások előtt visszalépett Vitézy Dávid, az LMP jelöltje javára. Mindezt az elemzők és a közélethez értők többsége már Vitézy Dávid jelöltként indulása előtt megjósolta, amikor még Szentkirályi indulását be sem jelentették.

Tovább olvasom

A bulinegyedben nyílt jászsági lángosozó

„The lángos better with beer”, azaz sörrel a lángos is finomabb, így hirdeti ajánlatait a Dob utca 31. szám alatt, a Stifler Háztól és a Klauzál tértől nem messze, azaz a bulinegyedben megnyílt Jász Lángos Budapest. Az újdonsült lángosozóba ellátogatott a Street Kitchen, akik szerint korrekt és jó minőségű ételeket kapni.

Tovább olvasom

Az évtized legnagyobb tüntetését hozta össze Magyar Péter

Az elmúlt hetekben már harmadszor rendezett tüntetést Magyar Péter és rendezvényein egyre többen vannak. A mozgósítási versenyt már a nemzeti ünnepen is megnyerte, de most egy attól is sokkal nagyobb tömeget tudott megmozgatni. Az évtized legnagyobb politikai tüntetése zajlott tegnap a teljesen megtöltött Kossuth téren.

Tovább olvasom

LMP-s kutatás: Vitézy már 16 százalékon áll, de Karácsony magabiztosan vezet

Kiszivárgott egy az LMP által megrendelt közvéleménykutatás, amit a Válasz Online közölt részletesen. Az Index.hu értesülései szerint a kutatást még a járatritkítási vita előtt készítették. A számok alapján jól áll Vitézy, különösen, ha a trendet nézzük, azonban Karácsony Gergely főpolgármestertől még így is nagyon le van maradva. A Válasz Online birtokába került, az LMP által megrendelt kutatás szerint Vitézy Dávid máris 16 százalékon áll a főpolgármesteri versenyben. Ez az első olyan mérés, amely azt mutathatja, Vitézy Dávid jelentősen túlszárnyalhatja az eddig vélt 5 százalék körüli eredményt.  A Válasz Online szerint már szinte biztos, hogy…

Tovább olvasom

Ki kell szállnunk az autóból, ha élhető városokban akarunk lakni

Egy hat európai városon (Barcelona, Bécs, London, Örebro, Róma, Zürich) alapuló kutatás szerint, ha a lakosság 10%-a változtatna az utazási szokásain, és nem autóval közlekedne, hanem kerékpárral, a mindennapos közlekedési kibocsátások várhatóan mintegy tizedével csökkennének. A masfelfok.hu cikke szerint alacsonyabb lenne a lég- és zajszennyezés, valamint a zsúfoltság, azaz összességében sokkal élhetőbb környezetet teremthetnénk városainkban. A Deloitte felmérése szerint a világ városai a hosszútávú fejlesztési koncepcióikban már ebbe az irányba mozdulnak el, azonban gyorsabban és nagyobb léptékben el kell elhárítani az akadályokat a biztonságos gyaloglás és kerékpározás elől, valamint többet kell fektetni a…

Tovább olvasom

Ez is a Fidesz: közpénzen gyalázzák az ellenfeleiket

Van az a pénz, amiért megéri az ellenzéket gyalázni. Persze a Fidesznél ehhez a közpénzt szeretik égetni, annak eltapsolásához kiválóan értenek, erre jól felépített csatornák vannak. Ilyenek a civilnek mondott szervezetek, amik a Fidesz emlőin élnek és akár jelentősnek is mondható közpénzeket költenek több mindenre, többek között ellenfelek lejáratására.

Tovább olvasom