Jelentősen előrelépett a Szolnok megyei ingatlanpiac

Majdnem minden harmadik eladásra meghirdetett ingatlan ára csökkent nagyjából 10%-kal Szolnok megyében, míg a családi házak négyzetméterára átlagosan több, mint 250 ezer forint volt. Az otpotthon.hu adatai alapján rajzolódik ki, hogy milyen ütemben változott az ingatlanpiac Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tavalyi évben.

Tovább olvasom

Jön vissza a COVID? – Szolnok megyében is egyre több a beteg

Influenzaszerű tünetek, általános rosszullét, légúti problémák: Dr. Beke Gabriella megyei tisztifőorvos a Szolnok TV kamerái előtt árulta el, az érintettek többségéről kezdetben nehéz megmondani, hogy influenzás, vagy a koronavírus támadta meg a szervezetét. Szolnok megyében is emelkedik a betegek száma.

Tovább olvasom

Indokolni sem tudta vádaskodását a fideszes képviselő a Szolnok megyei közgyűlésen

Mintha párhuzamos valóságokba élnénk, ezt erősítette meg a megyei közgyűlés és annak vezetése októberi ülésén. A kormánypárti többség folyamatosan szabotálja a Jászberény belvárosában található torzó felépülését, szokásukhoz híven még a politikai életben jól ismert szabályt is bevetették, miszerint „vádold meg azzal az ellenfeledet, amit te magad teszel”.

Tovább olvasom

Szolnok vármegyében is jelentősen romlott a statisztika, többen haltak meg közlekedési balesetben

Több mint 10 százalékkal többen sérültek meg közlekedési balesetben Budapesten az idei első negyedévben, mint 2022 első három hónapjában, de van olyan megye, ahol 40 százalék feletti az emelkedés. Ugyanakkor a KSH adatai szerint országosan csökkent az esetszám. Viszont a balesetekben elhunytak száma összességében 14 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Szolnok megyében is duplájára nőtt a közlekedési balesetben elhunytak száma.

Tovább olvasom

A megye bűnügyi fertőzöttsége országos átlag alatti

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés ülésén a megye közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló mellett a képviselők elfogadták a z önkormányzat 2022. évi zárszámadási rendeletet, a 2022. év ellenőrzési jelentést, döntöttek az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló országgyűlési határozathoz való csatlakozásról, valamint zárt ülés keretében határoztak azok köréről, akik idén az önkormányzat kitüntető díjait megkapják.

Tovább olvasom

Ha ezt betartja, nem lesz semmi baja

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében ismét koncentrált sebességmérő ellenőrzést hajtanak végre. Az egyenruhások február 9-én a Szolnoki Rendőrkapitányság, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság, a Karcagi Rendőrkapitányság és a Tiszafüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén a balesetek megelőzése és a gyorshajtók kiszűrése érdekében végeznek sebességmérést. A sebesség túllépése esetén többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy haladásuk során ne hagyják figyelmen kívül a közlekedési szabályokat, és minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat. A gyorshajtás…

Tovább olvasom

Ezt fújja meg! Jó, most már fújhatja…

A közlekedésrendészeti akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök több mint 2000 sofőrt ellenőriztek. A rendőrök február 6-án finn módszeres ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén. A preventív akció az ittas gépjárművezetők kiszűrésére, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzésére irányult. Az akció ideje alatt több mint 2000 gépjárművezetőt ellenőriztek az egyenruhások, melynek során 5 sofőrnél mutatott pozitív értéket a szonda. A rendőrök nem hunytak szemet az általuk észlelt egyéb szabálysértések és szabályszegések (többek között biztonsági öv elmulasztása) felett sem, így több járművezetőt figyelmeztettek, illetve szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot.  …

Tovább olvasom