Kiadták a figyelmeztetést, hajnalban jégpályává válhatnak az utak

Ónos eső érkezik az éjszaka folyamán, reggelre vastag jégpáncél boríthatja az utakat megyénkben is, így ha nem feltétlenül szükséges, nagyon csúszós úton ne induljunk útnak gépkocsival… és gyalogosan is csak nagyon óvatosan. Vagy ónos eső lesz, vagy havazás, vagy mindkettő.

Tovább olvasom

Északon vastag, 20-30 centis hótakaró is kialakult, de intenzív olvadás után tavasz jön

A szombati napon ismét bekopogtatott a tél, az ország északibb területein csinos hótakarónak örvendhettek a gyermekek és a felnőttek. Havazott a Jászkunságban is. De nem sokáig tart az öröm, egészen intenzív, bosszantóan gyors olvadás veszi kezdetét, hétfőn pedig már 12-14 fok körüli tavaszi hőmérsékletre számítsunk.

Tovább olvasom

Mit művelt a teljesen szétesett MÁV csütörtökön?

Vonatmeghibásodások, járattörlések és késések tömkelege szinte minden vonalon, a néhány centis hó teljesen kivégezte az állami vasúttársaságot. Jócskán érintett volt Jász-Nagykun-Szolnok megye is, de volt, ahol komplett fél napra gyakorlatilag teljesen leállt a forgalom. Ennyire készült fel a MÁV a télre?

Tovább olvasom

Nem versenypálya: komoly baleset történt a havas 31-es főúton

Rengetegen nem vesznek eléggé vissza a tempóból és úgy gondolják, ha a nyári gumit télire cserélték, akkor hóban is ugyanolyan gyorsan mehetnek, mint ami számukra megszokott. Akkor történnek az ilyen csattanások. Személyi sérülés is történt a balesetben, ahol ráadásul az autón nyári abroncsok voltak.

Tovább olvasom

Még csak most erősít rá a havazás, már Jász-Nagykun-Szolnok megye is érintett

A keddi előrejelzéshez képest sokkal kiterjedtebb és jóval nagyobb mennyiségű hó érkezik Kelet-Magyarországra. Csütörtök hajnalig dél-kelet kivételével mindenhol igencsak kifehéredik a táj. A Bükkben 25-30 centiméteres hótakaró is lehet, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk, de itt is lesz hó.

Tovább olvasom

Havat hoz a Mikulás, de Jász-Nagykun-Szolnok megyébe zömmel inkább erős esőzést

Intenzív csapadékzóna éri el hazánkat szerda hajnalban, bár megyénkben inkább délutántól lesz csak jelen. A nyugatabbra fekvő területeken nagyobb mennyiségű hó is összegyűlhet, megyénkben inkább eső, havas eső formájában érkezik a csapadék. Nem kicsi mennyiség.

Tovább olvasom

Itt a tél, jönnek a komoly mínuszok

Hosszú kellemes őszi időjárást követően ránk rúgta az ajtót a tél és egyre hidegebbre fordult időjárásunk. A következő héten éjjel már mínusz 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Vasárnap még többnyire napos, hideg időre számíthatunk, de hószállingózás elszórtan kialakulhat. A hőmérséklet lassan melegszik és az éjszakai mínuszokat követően nappal 5 fok körül várható a csúcshőmérséklet. A hőérzetünket tovább rontja, hogy a szél is megélénkülhet, 31 km/órás széllökésekre is számíthatunk. A jövő hét elején további lehűlés várható és borúsabbra is fordul időjárásunk.Szerdától már nappal is alig megy 0 fok fölé…

Tovább olvasom