A teljes Jászkunságra figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt szombatra

A későbbi napokban is folyamatosan erős lesz a csapadékhajlam, vége az elmúlt napok nyugodtabb időjárásának, most ismét a felhőszakadásoké lesz a főszerep. A teljes megyére figyelmeztetést adtak ki.

Tovább olvasom

Végigverte a vihar a Jászkunságot, Szolnokon is újra rengeteg eső esett

A hétfő délutáni és esti viharok a megye déli részéről indultak és fokozatosan haladtak észak, észak-nyugati irányba. Bejött az időjárási előrejelzés, Jász-Nagykun-Szolnok megyében rengeteg helyen volt zivatar és felhőszakadás is. Szolnok megint víz alá került.

Tovább olvasom

Csütörtök után pénteken még intenzívebb és még kiterjedtebb zivatarokra számítsunk

A kipattant zivatarok helyi jellegűek és a kiterjedésük sem túl nagy, ám annyira lassan mozognak, szinte egy helyben állnak, hogy ahol viszont leszakad az ég, ott rendkívül nagy mennyiségű csapadékra kell számítani rövid idő leforgása alatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Pénteken a helyzet csak fokozódik, még tovább nő a csapadékhajlam.

Tovább olvasom

A majálist még nem zavarja meg, de csütörtöktől leszakadhat az ég, a ballagásoknál is figyeljünk

Szerdán még kitűnő időre számíthatunk, de élvezzük ki a kora nyári hőmérsékletet, a napsütést, mert csütörtöktől változik időjárásunk. Mivel az igazán komoly csapadékot éppen péntekre jelzik, helyenként erős zivatarokkal, ez bizony alapvető hatással lehet a középiskolai ballagásokra.

Tovább olvasom

Nagyon kevés a csapadék az Alföldön, Jász-Nagykun-Szolnok megye is súlyosan aszályos

A tavalyelőtti borzalmas szárazság után 2023 felüdülést hozott a rengeteg télvégi, tavaszi és nyáreleji esőzéssel. Az idei évben megint gondok vannak és lesznek, már most látszik, hogy a legsúlyosabb, vörös kódjelű az aszály megyénkben és a teljes Alföldön.

Tovább olvasom

Durva: vasárnap 31 fok felett mértek, de hétfőn már zivatarok, eső és nagy lehűlés jön

A globális felmelegedés láttán már meg sem lepődünk azon, hogy ismét nagymértékben megdőlt a melegrekord Magyarországon vasárnap. Április első felében 31 fok feletti hőmérsékletet mértek, a hétfő azonban a lehűlésé és jó eséllyel a zivataroké lesz a Jászkunságban is.

Tovább olvasom

Csapadékosra fordul időjárásunk a hétvégén, nagy esély van sáros esőre a Jászkunságban is

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ha tehetjük, halasszuk el az autómosást, mert a szombat-vasárnap-hétfő trió jelentős csapadékot tartogat. Rossz hír azonban, hogy szaharai homok is keveredik a mediterrán térségből érkező nedves légtömegbe, így nagy esélye van a sáros esőnek.

Tovább olvasom