Szakmai összefogás segíti a védőnők munkáját

A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége 2019-ben jött létre. A szervezet nem csak azokat fogja össze, akik ezt a Hungarikumként jegyzett hivatást választják. A szakmaközi együttműködések révén, a szervezetnek széleskörű rálátása van arra, hogyan lehet a leginkább segíteni a családoknak. Ennek köszönhetően, családokat segítő civil szervezetek, társszervezetek, és a témában illetékes magánszemélyek is csatlakozhatnak. Így többek között pedagógusok, orvosok, gyógytornászok, dietetikusok, gyermekvédelmi szakemberek is részt vesznek a munkában.

Tovább olvasom

Ne csak a védőnők napján figyeljünk erre az egyedülálló hivatásra

Talán kevesen tudják, hogy június 13. a magyar védőnők napja. Ha megkérdeznénk járókelőket az utcán, hogy fel tudják-e sorolni a hungarikumokat, bizonyára a legismertebbek elhangoznának. Ha azt kérdeznénk, mit is jelent maga a hungarikum szó, akkor már többféle válaszra számíthatnánk. A hivatalos megfogalmazás szerint: „A “hungarikum” a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség.”.

Tovább olvasom

Olyan levelet tett közzé megyénkből Hadházy, ami teljesen ellentétes a kormánypropagandával

Hadházy Ákos független képviselő levelet kapott megyénkből egy védőnő férjétől. A képviselő nem írta meg, honnan érkezett a levél, de egy részen szerepel benne Tiszaföldvár. Talán onnan küldték a levelet, ami teljesen ellentétetes a kormánypropagandával és a Szolnok megyei fiodeszes képviselők hurrábejegyzéseivel. Hadházy bejegyzését idézzük, amiben a titkosszolgálat is felbukkan.

Tovább olvasom

Hivatalos: Szolnokon is átveszi az állam az önkormányzattól a védőnői ellátást

Újabb központosítás következik be, bár a megszokott helyükről a jelenlegi variáció szerint nem kell elmenniük. Arról azonban nyilatkozniuk kell a védőnőknek, hogy a munkavégzésre használt helyiségekben kamerafelvételek készülhetnek-e, illetve ellenőrizhetik-e a gépkocsi- és számítógépadatokat. Ismerős elem a státusztörvényből?

Tovább olvasom