Tűzoltók kaptak elismeréseket Szolnokon

Ön tudja, ki volt Szent Flórián? A keresztény vértanú legendája arról szól, hogy fiatal korában az imádsága által kialudtak egy égő ház lángjai, egyébként pedig a tűzoltók és a kéményseprők védőszentje. A tűzoltók világnapját a rendszerváltás óta, május első napjaiban tartják, ebből az alkalomból kifolyólag díjazták a Szolnok megyei lánglovagokat.

Tovább olvasom

Nemrég menesztették, most díjat kapott a Szolnoki MÁV Kórház egykori igazgatója

Nagy visszhangot váltott ki tavaly decemberben, hogy Pintér Sándor belügyminiszter számos kórházigazgatót mentett fel. Voltak, akiket egy bizonyos korhatár elérése miatt menesztettek, másokat indoklás nélkül távolítottak el. A MÁV Kórház vezetőjét, Rudner Ervint is érintették a változásokat, aki most a Magyar Kórházszövetség által adományozott életműdíjban részesült.

Tovább olvasom

A legaktívabb Szolnok megyei testnevelők részesültek elismerésben

A szolnoki városházán díjazták a diákolimpián résztvevő legaktívabb Jász-Nagykun-Szolnok megyei általánosban, vagy középiskolában tanító testnevelő tanárokat. A díjátadón a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium dráma tagozatos tanulói is felléptek.

Tovább olvasom

Közösségépítő fiatalokat díjaztak Szolnokon

Biztos, hogy a megyeszékhely Szolnoknak is van még hova fejlődnie, ha a városban akarja tartani a most felnövekvő generációt, azonban az a gyakorlat, hogy több, mint egy évtizede díjazzák az aktív közösségépítő munkát végző fiatalokat, valószínűleg más települések számára is pozitív példa lehet. Idén a ’48-as forradalom és szabadságharcra megemlékező program mellett adták át az elismeréseket.

Tovább olvasom

Március végéig pályázhatnak a szervezetek a Jászsági Civil Vándordíjra

Közzétette pályázati felhívást “A Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma, a Jászsági Civil Vándordíj által idén is szeretnék díjazni mindazon szervezeteket és intézményeket, amelyek a nemzeti – jász kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedik, legalább öt éve a Jászok Egyesülete nyilvántartott, tagdíjat fizető tagszervezete, illetve folyamatosan működik.

Tovább olvasom

Szolnoki cég ügyvezetője lett az év női logisztikusa

Nem akármilyen megtiszteltetésben részesült Szécsi Gabriella, a szolnoki BI-KA Logisztika Kft. ügyvezetője, ugyanis szoros versenyben, de elnyerte a Waberer’s Csoport és a Navigátorvilág kiadóval közösen létrehozott „Az év női logisztikusa” díjat. A kitüntetés fő célja a szektorban dolgozók elismerése mellett, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők tehetségére és az ő eredményeikről is halljon a nagyvilág.

Tovább olvasom

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Jánoshida

Az idősek támogatását szolgálja az Idősbarát Önkormányzat Díj, amelyet néhány nappal ezelőtt huszadik alkalommal adtak át. Egy kis Jász-Nagykun-Szolnok megyei község, Jánoshida hosszú idő óta példát mutat ebben a témában, ezzel idén tizenegy másik település mellett, de a megyében egyedül kapták meg a díjat.

Tovább olvasom