Adventi jótékonysági akciót hirdetett meg a megyei önkormányzat

Lennél a karácsonyi angyalunk? – teszi fel a kérdést Jász-Nagykun-Szolnok (vár)megye önkormányzata. A Magyar Református Szeretetszolgálattal, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthonával és a Katolikus Karitasz Szent Erzsébet Csoportjával együtt kezdenek jótékonysági akcióba ezzel az elnevezéssel.

Tovább olvasom

Elvették a beígért egymilliárd forintot Jászberénytől és odaadták a katolikus egyháznak

Már majdnem elszoktunk attól a fideszes habitustól a testületi üléseinken, amit most itt megtapasztalhatunk és ami ellen tűzzel-vassal kell harcolni – jelentette ki Budai Lóránt. A jászberényi polgármester arra reagált így, hogy miközben Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke időkorlát nélkül oktathatta ki őt, addig neki csak pár perc jutott reagálni. A megyei közgyűlésben pénteken arról szavaztak, hogy elvettek Jászberénytől egymilliárd forintot és odaadták a katolikus egyháznak, hogy hozzon létre műszaki campust Jászberényben.

Tovább olvasom

Indokolni sem tudta vádaskodását a fideszes képviselő a Szolnok megyei közgyűlésen

Mintha párhuzamos valóságokba élnénk, ezt erősítette meg a megyei közgyűlés és annak vezetése októberi ülésén. A kormánypárti többség folyamatosan szabotálja a Jászberény belvárosában található torzó felépülését, szokásukhoz híven még a politikai életben jól ismert szabályt is bevetették, miszerint „vádold meg azzal az ellenfeledet, amit te magad teszel”.

Tovább olvasom

Megszépült a tiszafüredi vasútállomás és környezete

A minap vágták át a rendbe tett tiszafüredi vasútállomás avatószalagját Ujvári Imre polgármesterrel, Hadnagy Attilával, a MÁV Zrt. debreceni pályavasúti igazgatóságának vezetőjével, F. Kovács Sándorral, a térség országgyűlési képviselőjével és Hubai Imrével, a megyei közgyűlés elnökével.

Tovább olvasom

Elkezdődött az M4-es gyorsforgalmi út újabb szakaszának kivitelezése

Elkezdődött az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának kivitelezése – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a közlekedésért felelős államtitkár. Nagy Bálint kifejtette, az uniós csatlakozással jelentősen megnőtt a 4-es számú főút forgalma, elsősorban a tranzitforgalom, ezért döntöttek korábban egy, a településeket az átmenő forgalomtól tehermentesítő út megépítése mellett.

Tovább olvasom

Előkerült Farkas Flórián és rögtön a kormányt bírálta

A Népszava tudósítása szerint a nyilvánosságot régóta kerülő Farkas Flórián megjelent Szolnokon, a vármegyeháza dísztermében tartott romaügyi konferencián, ahol ráadásul a kormányt bírálva fel is szólalt. Az előtte felszólalók szerint annyi tisztség, poszt jött létre a romaügy kapcsán, hogy minden szépen és jól alakul. Szerintük.

Tovább olvasom