Hubai Imre építi Szolnok jövőjét – szorosabbra fűzzük az együttműködést Kínával

Megosztás

Külön delegáció érkezett Szolnokra, hogy tárgyaljon arról, hogyan lehet még inkább kiterjeszteni Kína és Szolnok együttműködését. Vajon mi lesz az első lépés?

F. Kovács Sándor saját közösségi oldalán részletezte, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye és a kínai tartomány másfél évtizedes kapcsolatot ápol (a Fidesz pedig bő 14 éve van hatalmon, így bőven lehetett építgetni ezt). Mondandójához még a kínai zászlót is hozzácsatolta a magyar mellé.

” Másfél évtizedes kapcsolatot ápol Jász-Nagykun-Szolnok (vár)megye és a kínai Shanxi tartomány. Az együttműködésünk számos kiemelkedő eredmény alapja.Ma Xiong Jihun kormányzóhelyettes vezetésével érkezett delegáció Szolnokra, ahol Hubai Imre elnök úr fogadta őket. A partnerség jövőjéről szóló tanácskozáson egyetértettünk abban, hogy minél több területre kiterjesztjük az együttműködést, az oktatás és a turizmus mellett például a vetőmagipar és a zöldenergia területére is. A megbeszélés után közösen látogattuk meg a szolnoki RepTár repülőmúzeumot és a Stadler szolnoki gyáregységét” – írta F. Kovács.

Akkor várhatjuk, vajon miben testesül meg a Jászkunság és kiemelten Szolnok számára a kormánypárt által egyébként is feltűnően építgetett kínai kapcsolat még szorosabbra fűzése.

Képek: F. Kovács Sándor, Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek