Váratlanul visszalépett Mága Zoltán öccsének fideszes kihívója Tiszabőn

Megosztás

Alig egy nappal később, hogy több országos sajtóorgánum és a Szol24 is megírta a Tiszabőn kialakult botrányos politikai helyzetet, Bíró Zoltán úgy döntött, visszalép az indulástól, azaz kijelenthetjük: a település következő polgármestere Mága Zoltán öccse, Novák Csaba lesz.

A hír feltehetően rosszul érinti Rolit és a Döndi Duót, hiszen május elején még ők vetették be a kormánypárti mulatásit Tiszabőn – „„Szeretnééénk minden tiszabőit megkérni, hogy szavazzatok Bíró Zoltán fideszes polgármesterjelöltre, aki a legjooobb polgármesterjelölt!! Legyen szeerencsés és áldott egy életen át, és sok sikert kívánunk, hááát hajráá Bíró Zoltán!!” – hangzik el a legendás kampánynóta elején.

Bíró Zoltán azonban nem lett szerencsés, legalábbis erre következtethetünk abból, hogy ő húzta a rövidebbet a napokban kirobbant ügy kapcsán.

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a 24.hu tudta meg, hogy a kormánnyal kiemelten jó kapcsolatot ápoló Mága testvérét a tiszabői fideszes csapat próbálta megakadályozni abban, hogy jelöltként induljon az idei helyhatósági választáson.

Novák Csaba azt mondta, feltételezésen alapul az egész, ráadásul különleges adatnak minősülnek az egészségügyi adatai, illetve a bíróság nem korlátozta a cselekvőképességét, nem volt kényszergyógykezelése.

A cikkünket azzal zártuk, kíváncsian várjuk, milyen eredmény születik június 9-én a közjátékoktól sem mentes tiszabői kampány után, most azonban pontosítanunk kell, hiszen máris tudjuk a végeredményt. Bíró Zoltán, a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt a mai napon, május 22-én visszalépett, vagyis az egyetlen „talpon maradt” induló Novák Csaba.

„A sztorinak még nincs vége, mert vannak még érdekes ügyek és fejlemények a falu vezetői körül, ami felszínre kívánkozik. A fideszes uralom akkor törhet meg Tiszabőn, ha a képviselőjelöltségre pályázók is elbuknak. Jövök még” – írta a visszalépés kapcsán Hidvégi B. Attila, a RomNet felelős szerkesztője.

Kép: Döndi Duó Roli Official (Youtube)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek