A kunhegyesi járásban tesz csodát a Máltai Szeretetszolgálat

Bár nincs olyan jóérzésű ember, aki ne azt kívánná, hogy mindenki egyenlő esélyekkel induljon az életben és egyedül a tehetség és a befektetett munka szabjon határokat a céloknak, de a valóság ennél sokkal szomorúbb és kegyetlenebb. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azonban igyekszik mindent megtenni, hogy esélyt adjon az esélyteleneknek Kunhegyes térségében, ami hazánk negyedik legszegényebb járásának számít.

Tovább olvasom

Egészségnapot tartottak a tiszabői felsősöknek

A tiszabői általános iskola felsős diákjai vehettek részt azon az egészségnapon, amelyet a Richter Rajt nevű program keretében valósítottak meg. A program célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatos életmód kialakítására. Több mint százötven felsős tanuló vett részt a héten tartott Richter Rajt nevű programon, melyet az egyik nagy gyógyszergyártó cég indított el kísérleti jelleggel Tiszabőn. – Délelőtt egészségügyi szakemberek tartottak felvilágosító, és egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokat a gyerekeknek és a tanároknak, délután egy hat állomásból álló vetélkedőn vettek részt a diákok. A cél az volt, hogy minél inkább megismerkedjenek…

Tovább olvasom

Általános iskolák újultak meg Tiszaburán és Tiszabőn

Az ország legszegényebb települései közé tartozik a kunhegyesi járásban található, jelentős részt romák lakta Tiszabura és Tiszabő, épp ezért nagy segítség, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül megújulhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány által működtetett intézmények.

Tovább olvasom

A tiszabői férfi rendkívül bátor volt és egy trafik ablakán, valamint egy térfigyelő kamerán vezette le feszültségét

Jó esély volt, hogy ezen két dolog nem üt neki vissza, így idegállapotát sikeresen levezethette. Gratulálunk teljesítményéhez, főleg így, hogy a kamera végig rögzítette ámokfutását, így gyorsan el is kapták a helyszín közelében.

Tovább olvasom

Rendőrökkel horgásztak a tiszabői és tiszaburai gyerekek

Izgalmas eseményen, mégpedig horgászversenyen vehettek részt a napokban tiszabői és tiszaburai fiatalok. A program a Pro Filii Alapítvány támogatásával valósult meg. Horgászversenyen vettek részt szerdán Tiszabő és Tiszabura ifjúsági prevenciós csoportjai a Pro Filii pályázat segítségével.  A fiatalok a Nagykunsági-főcsatorna kunhegyesi szakaszánál próbáltak szerencsét. A verseny lebonyolításában és szervezésében a Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai segítették az eseményt szervező Magyar Máltai Szeretetszolgálatot.  Forrás:Szoljon.hu

Tovább olvasom

Egy tiszabői közlemény, amiről Tiszabőn nem tudnak?

Nem találtunk olyan bejegyzést a tiszabői önkormányzat honlapján arról, hogy a Volánbusz Zrt. már többször jelezte az önkormányzatnak, hogy folyamatosan problémák vannak bizonyos helybeliekkel a járataikon. A helyhatóság állítólag a napokban felhívásban tájékoztatta a falubelieket, hogy az ilyen viselkedésnek az lehet a vége, hogy az érintett járatok működése veszélybe kerülhet. A Volánbusz sem tud ilyenről.

Tovább olvasom