Váratlanul visszalépett Mága Zoltán öccsének fideszes kihívója Tiszabőn

Alig egy nappal később, hogy több országos sajtóorgánum és a Szol24 is megírta a Tiszabőn kialakult botrányos politikai helyzetet, Bíró Zoltán úgy döntött, visszalép az indulástól, azaz kijelenthetjük: a település következő polgármestere Mága Zoltán öccse, Novák Csaba lesz.

Tovább olvasom

Mága Zoltán testvérét a Fidesz az elmeállapotára hivatkozva akadályozta abban, hogy jelölt legyen Tiszabőn

Novák Csaba, Mága Zoltán hegedűművész öccse függetlenként indul a Fidesz-KDNP által támogatott Biró Zoltán ellen Tiszabőn. Ez már önmagában érdekes lenne, ám valaki kiszivárogtatta és elküldte a polgármesterjelölt bizalmas orvosi adatait a választási bizottságnak, sőt, a jelenlegi kormánypárti vezető is a férfi mentális állapotára hivatkozott a Kúriánál.

Tovább olvasom

Roli, Döndi Duó és kormánypárti mulatási – Szó szerint berobbant a kampány Tiszabőn

„Tiszabőre – Bíró Zoltán (Eljött megint a választási év)” című alkotással egyértelműen és visszavonhatatlanul berobbantotta a választási kampányt Tiszabőn a Döndi Duó és Roli. Elénekelték, szerintük kire érdemes szavazni a településen, és mit ad Isten, pont a kormánypárti jelölt melletti voksokra buzdítanak mindenkit.

Tovább olvasom

A tanulmányaikat be nem fejező fiatalok tettek sikeres vizsgát Tiszabőn

Mindenkinek jár a második esély, és mennyire így van ez, ha az oktatásra és a tanulásra gondolunk. A Máltai Manufaktúra által szervezett képzésen öt növényházi és öt kerti munkás fiatal tett sikeres vizsgát Tiszabőn, többségében olyanok, akik tanulmányaikat nem tudták befejezni.

Tovább olvasom

Nagy segítséget jelentenek Tiszabőnek a MOL-Bubi kerékpárok

Egészségnap a tiszabői felsősöknek, vegyes tüzelésű kályhák eljuttatása a rászoruló családoknak, Felzárkozó Települések program, általános iskolai felújítás: szinte kéthetente hírt adtunk a Szol24-en arról, hogy milyen módokon próbálják segíteni hazánk egyik leghátrányosabb helyzetű települését. Most a Népszava írt riportot Tiszabő lakóiról, akiknek huszonöt forgalomból kivont MOL-Bubi kerékpárt biztosítottak.

Tovább olvasom

Szolnok megyei rászoruló családoknak is nagy segítség lehet a szociális napelempark

Három évvel ezelőtt, a Covid évében épült ki hazai forrásból az első szociális napelempark Tiszabőn. A helyszín természetesen nem véletlen, további célként fogalmazódott meg, hogy a következő két éven belül ezek a naperőmű-hálózatok tudják megoldani a legszegényebb háromszáz településen élő családok egy-egy szobájának fűtését.

Tovább olvasom

Új, vegyes tüzelésű kályhával segítik a rászorulókat Tiszabőn és Tiszaburán

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai vezetése és koordinációja mellett működő Felzárkózó Települések program 2019-ben indult, céljuk, hogy mintegy háromszáz leszakadó település szociális szempontú fejlesztésében történjen előrelépés. Az országban számos megye mellett Tiszabőn és Tiszaburán is segítenek, összesen százötven kistelepülés lakói kapnak új, vegyes tüzelésű kályhát.

Tovább olvasom

A kunhegyesi járásban tesz csodát a Máltai Szeretetszolgálat

Bár nincs olyan jóérzésű ember, aki ne azt kívánná, hogy mindenki egyenlő esélyekkel induljon az életben és egyedül a tehetség és a befektetett munka szabjon határokat a céloknak, de a valóság ennél sokkal szomorúbb és kegyetlenebb. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azonban igyekszik mindent megtenni, hogy esélyt adjon az esélyteleneknek Kunhegyes térségében, ami hazánk negyedik legszegényebb járásának számít.

Tovább olvasom

Általános iskolák újultak meg Tiszaburán és Tiszabőn

Az ország legszegényebb települései közé tartozik a kunhegyesi járásban található, jelentős részt romák lakta Tiszabura és Tiszabő, épp ezért nagy segítség, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül megújulhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány által működtetett intézmények.

Tovább olvasom