Itt van a jó idő, beindultak a szökőkutak Szolnokon

Bár a hirtelen érkező, „aranyat érő” májusi eső tud kellemetlenséget okozni, a szolnoki városüzemeltetés a melegebb időszak beköszöntével beindította az általuk üzemben tartott szökőkútjait. A nyár érkezésével érdemes mindannyiunknak szem előtt tartani a hőség elleni védekezést.

Tovább olvasom

Még egy kis tavasz, aztán hétvégére ismét visszatér a nyárias meleg a Jászkunságba

Április elején nem feltétlenül szokványos a 25-28, akár 30 fokos meleg időjárás Magyarországon, de az elmúlt hétvégéhez hasonlóan a délies áramlás átveszi az irányítást. Remélhetőleg, most sivatagi homok nélkül, de újra elővehetjük a napszemüvegeket.

Tovább olvasom

Elnapolták a tárgyalást a buszban felejtett és később meghalt kislány ügyében

Nem született határozathozatal a január 16-i tárgyaláson, ahol a 2022-ben Tomajmonostorán kisbuszban felejtett kislány ügyében hoztak volna ítéletet. A Tiszafüredi Járásbíróság elnapolta ezt, mert a Tiszafüredi Járási Ügyészség vádmódosítást nyújtott be az ügyben.

Tovább olvasom

Már megint Szolnok lógott ki a sorból, a lakosság nem érti, hogy lehet ez

A KÖTIVIZIG tizenegy kiemelt mérőállomásának adatai alapján a nyár utolsó hónapjában területi átlagban 53,4 milliméter csapadék hullott, ami lényegében megfelel a sokéves augusztusi mennyiségnek. A havi átlaghőmérséklet ugyanakkor jóval magasabb volt a sokéves értéknél.

Tovább olvasom

Ma akár 40 fok is lehet, de a hét elején érkezik az enyhülés

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint vasárnap csak fátyolfelhők zavarják a tikkasztó napsütést, nem lesz csapadék. Élénk marad az északnyugati szél. Marad a 35-37 Celsius-fok körüli forróság. Korábban hétfőre várták a lehűlés, de még a hét első napján is marad a forróság, sőt várhatóan 1-2 fokkal melegebb is lehet mint vasárnap. Szerencsére nem késik sokat a hidegfront és kedden már csak 25-27 fok körüli csúcsértékekre számíthatunk.  A hidegfront érkezésével csapadékosabbra fordul időjárásunk, kedden szerdán is számíthatunk esőre, viharokra. A hét ezt követő részében ismét lassú felmelegedés kezdődik és hétvégére 28-30 fok körüli csúcsértékekre számíthatunk.…

Tovább olvasom

Csak egy politikai szervezetnek jutott eszébe a hőségben vizet osztani

A Momentum szolnoki szervezete szombaton reggel a szolnoki piac mellett lévő SPAR áruház előtt több mint száz ásványvizet és legyezőt osztott ki az arra közlekedő járókelőknek, ezzel is segítve, hogy a szombati kánikula részükre egy kicsit elviselhetőbbé váljon. Úgy tudjuk, más szervezet nem osztott vizet, de még az önkormányzat sem, holott a hőség már délelőtt elviselhetetlen volt. Ezt bizonyítja, hogy a viszonylag hűvösebbnek számító reggeli időben is percek alatt elkapokdták a frissítőt az emberek. Az időkép.hu szerint délben a hőmérséklet térségünkben elérte a 34-36 fokot, és további melegedésre van kilátás.…

Tovább olvasom