Szolnoknak és a Jászkunságnak befellegzett? Messzire elkerül minket az M9-es nyomvonala

Egy egészen gigantikus beruházás lesz a leendő M9-es autópálya, ezzel szeretnék ugyanis véglegesen összekötni a nyugatot a kelettel, ami hazánkat illeti. Egyelőre két nyomvonal között vacillálnak, mindkettő egészen borzalmas jövőképet vetít Szolnok és a teljes megye számára, a közelünkbe sem jut a kulcsfontosságú út.

Tovább olvasom

Hatalmas fejlesztés valósul meg a Tisza-tó környékén

Jelentős turisztikai fejlesztést valósítanak meg a Tisza-tó környékén 1.7 milliárd forint értékben. Hubai Imre, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, történelmi jelentőségűként jellemezte a fejlesztéseket, melyek elsősorban a turisztikai attrakciók bővítését jelentik. A közel 2 milliárd forintos fejlesztés elsődleges célja, hogy javítsa a térség turisztikai vonzerejét, de ezen felül a tó térségében lévő települések gazdasági erejét és népességmegtartó képességét is növelni szeretnék a beruházással. “Tisza-tó Programnak köszönhetően 17 különböző – turisztikai, vízügyi, vízvédelmi, szálláshelyfejlesztési – beruházás valósul meg a térségben” – írta bejegyzésében Hubai Imre. A konkrét fejlesztések között említhetjük…

Tovább olvasom

Hatalmas összegből fejlődhet tovább Jászberény – ezek az idei tervek

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere, a Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosokat, hogyan idei évben milyen fejlesztéseket terveznek megvalósítani a városban. Fejlesztek a csapadékvíz-elvezetést, kerékpárutakat, közvilágítást és még sok egyéb mást. Jászberény idén jelentős forrásokat tud fejlesztésekre fordítani. Az elnyert pályázatok összege, amelyeket még idén meg is valósítanak, meghaladja az 1.5 milliárd forintot. Emellett további 800 millió forint értékű pályázat van még elbírálás alatt, amelyek dől pozitív elbírálás esetén további fejlesztéseket valósíthatnak meg. “Idén fejlesztjük az Ipartelep út és környezetének csapadékvíz-elvezető hálózatát és kerékpárutat építünk a Hatvani úti hídtól a Hűtőgépgyári elkerülő útig.…

Tovább olvasom

Látványtervek mutatják be Szolnok legújabb zöldövezetben található szállodáját

Wellness, sport-, konferenciaszálloda és rehabilitációs központként fog funkcionálni a megyeszékhely legújabb, 3,5 hektáron épülő hotelje, amiről először 2022 elején adott hírt a sajtó. Eltelt két év, most pedig konkrét látványtervek alapján „járhatjuk körbe” a Holt-Tisza partjára épülő szállodát.

Tovább olvasom

Végre megújult a jászberényi kórház több szakrendelője

A térség lakói és az idelátogató érintettek között inkább hírhedt, mint híres Jászberényi Szent Erzsébet Kórház ezúttal pozitív hírekről számolt be. Egy 2017-es pályázati felhívás apropóján kezdődő közös gondolkodás nem volt döccenőktől mentes, de végül sikeresen, teljesen felújított formájában fogadhatja több szakrendelő a pácienseket.

Tovább olvasom