Sikeres sporthétvége Szolnokon, nyert az Olaj és a Dózsa is

Az Olaj a Kecskemétet, a Dózsa az OSC Újbudát fogadta március második napján, szombaton. A vízilabdázók felsőházának első fordulójában a megyeszékhely 15-13-ra nyert a fővárosi csapata ellen, míg a kosarasok az eddigi hullámzó formájuk ellenére magabiztos, 70-59-es győzelmet arattak.

Tovább olvasom

Keserű szájízzel ment el Szolnokról a kiváló sportoló

Eladták itthon a házukat és családostul felpakolva kezdtek új életet. Az olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnok mindent hátrahagyott, hogy megvalósítsa saját és családja álmait. Egyelőre hidegzuhanyként fogadták őket a változások az „ígéret földjén”. Nagy Viktorról van szó, aki keserű szájízzel költözött el Szolnokról.

Tovább olvasom

Ömlik a pénz a sportba Szolnokon – 280 millió forintot kap az utánpótlás-nevelés

Nem volt szűkmarkú Szolnok képviselő testülete legutóbbi ülésén, amikor sok más mellett egy majdnem 300 millió forintos támogatásról döntöttek.150, 40, és 90 millió: ilyen arányban oszlik meg az önkormányzat által nyújtott segítség három sportág, a kosárlabda, a vízilabda és a futball között.

Tovább olvasom

Kiélezett csatában maradt alul a Szolnoki Dózsa

Száguldó Vasast igyekezett lefékezni a Szolnoki Dózsa, amely a fővárosban javíthatott azután, hogy a BVSC ellen elveszítette bajnoki veretlenségét. Nem mintha könnyű dolguk lett volna a Tisza-partiaknak, elvégre Szlobodan Nikics együttese ragyogó formába lendült, egy hete az Eurokupában nyolc góllal verte meg a Honvédot, és a bajnokságban is hibátlan – igaz, az első öt fordulóban nem játszott rangadót. Szombat délután viszont már igen, ennek megfelelően fokozott várakozás előzte meg a találkozót, amelyre a hazai drukkerek mellett Szolnokról, sőt még Németországból is érkeztek nézők – utóbbiak hazánkban edzőtáborozó korosztályos vízilabdázók voltak, akik bizonyára sokat tanultak…

Tovább olvasom

Szolnoki szakembert neveztek ki a női vízilabda-válogatott élére

A Szolnoki Dózsával BL-t nyerő Cseh Sándor Mihók Attilával közösen veszi át a női vízilabda-válogatott irányítását – jelentette be hétfőn a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ). Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke az MTI közlése szerint azt mondta, mindkét szakember megbízatása a párizsi olimpia végéig szól, ugyanakkor a fő cél először az, hogy a csapat megszerezze a kvótát az ötkarikás játékokra. Erre legközelebb a januári Európa-bajnokságon lesz lehetősége, ahol egy, majd a februári világbajnokságon további két indulási jogot osztanak ki. – Ez egy olyan döntés, amely a megújulást jelenti…

Tovább olvasom