Nem maradt ki a kormánypárti köszöntésekből az 50 éves Mága Zoltán

Megosztás

„Drága barátom, Isten éltessen sokáig!” – nem mindenkit köszönt így a születésnapján Szalay Ferenc, de ahogy látjuk, Mága Zoltán közéjük tartozik. Igaz, apró szépséghibája a dolognak, hogy a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész február 19-én, két nappal ezelőtt ünnepelte azt, mindenesetre Szalay most jutott oda, hogy az online térben is megemlékezzen a cimborájáról.

A szolnoki születésű Mága Zoltán idén lett kereken 50 éves, ezt pedig a Pesti Vigadóban tartott ünnepség és nagyszabású koncert koronázta meg, amin a képek alapján nemcsak Szalay, de Kállai Mária, Pócs János és Hubai Imre közgyűlési elnök is részt vett.

„Karitatív tevékenységeit, felajánlásait, jótékonysági koncertjeit csak nálunk a városban lehetne napestig sorolni, de felesleges, mindannyian tisztában vagyunk vele” – tette hozzá Szolnok polgármestere.

Az eseményről Kállai Mária szintén megemlékezett a közösségi oldalán, úgy fogalmazott, egy felejthetetlen élménynek voltak részesei a Pesti Vigadó dísztermében. Szerinte lenyűgöző Mága tehetsége, zene iránti alázata és a szenvedélyes zeneszeretete.

Pócs János országgyűlési képviselő sem maradhatott ki a sorból, ő azt írta, mindig hálával fog emlékezni, amikor több évvel ezelőtt első kérésre eljött Mága a Jászságba, hogy egy jótékonysági koncert keretén belül segítse egy „nagy cél megvalósulását”:

A Fidesszel meglehetősen jó kapcsolatot ápoló hegedőművész az elmúlt néhány évben több milliárd forintnyi közpénzt kapott. Szokásos újévi koncertjein a Fidesz-KDNP színe-java megjelenik, ráadásul a helyszínt, a Papp László Budapest Sportarénát ilyenkor ingyen bocsájtják a rendelkezésére.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek