Ez is a Fidesz: közpénzen gyalázzák az ellenfeleiket

Megosztás

Van az a pénz, amiért megéri az ellenzéket gyalázni. Persze a Fidesznél ehhez a közpénzt szeretik égetni, annak eltapsolásához kiválóan értenek, erre jól felépített csatornák vannak. Ilyenek a civilnek mondott szervezetek, amik a Fidesz emlőin élnek és akár jelentősnek is mondható közpénzeket költenek több mindenre, többek között ellenfelek lejáratására.

Márai Sándor lehet, forog a sírjában azért, ahogy az ő nevét használja egy szolnoki, Fideszhez köthető szervezet, a Márai Sándor Kulturális Polgári Kör.

Ez a kör adja ki a Szolnoki mi újság? című kiadványt, ami a Fideszt isteníti észak-koreai módszerekkel, és gyalázza egyben a politikai ellenfeleket. Egy részről a Fidesz háza táján minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel (is) meg vannak elégedve, ugyanakkor az ellenzéket a sárga agyagba döngölik.

A decemberi lapból megtudhatjuk, hogy Szolnokon járt Szijjártó Péter. A száguldó miniszter jött., látott és egyelőre az ígéreteken kívül semmit sem hozott, de azért bizakodjunk, Szolnok iránt sok befektető érdeklődik.

A pár oldalas újságban aztán kibújik a szög a zsákból, a csattanót ugyanis a gyurcsányozás, a miskolczizás és a gyöfizés adja.

A lap egy jól értesült és sértett baloldali aktivistára hivatkozva szállt bele páros lábbal Gyurcsányba és Györfi Mihályba, az MSZP és a DK közös polgármesterjelöltjébe. Egy másik cikkben aztán Miskolczi Lászlót, a Momentum polgármesterjelöltjét is előveszik, de a legtöbbet ismét Györfi Mihállyal foglalkoznak.

Teszi mindezt a lap közpénzből. Vagyis az adőfizetők pénzéből kizárólag pártcélokkal istenítik a Fideszt és gyalázzák az ellenzéket (most azt nézzük el, hogy amit írnak, az igaz-e, mert hát ugye nem zörög a haraszt…).

Nézzük meg, ki is adja ki ezt a lapot? A Márai Sándor Kulturális Polgári Kör. Amely szervezet a beszámolója szerint tavaly 17 millió 791 ezer forint központi költségvetési támogatást kapott.

Íme a központi támogatás a tavalyi beszámolóból

A lap kiadását egyébként a Miniszterelnökség és a szintén közpénzzel kitömött Bethlen Gábor Alap is támogatta.

Ám nemcsak Szolnokon van ilyen felállás. Budapest 18-ik kerületében is hasonló a helyzet. Ott a Vasvári Pál Polgári Egyesület ad ki hasonló lapot, amiben ellenfeleiket támadják (szintén más kérdés, mennyiben nem alaptalanul…).

Ahogy a tavalyi évet felölelő beszámolójukban is olvasható, tavaly karácsony előtt jelent meg 44 ezer példányban a Bethlen Gábor Alap kommunikációs pályázati támogatásából a Hírmondó 18 közéleti magazin első száma, melyben részben az egyesületi programokat, részben a kerületet érintő közéleti témákat mutattak be. A kiadvány saját szervezésben a kerület valamennyi postaládájába eljutott.

Az egyesület mindkét vezetője egyébként fideszes önkormányzati képviselő.

Ez esetben tehát a Bethlen Gábor Alap az egyik szponzor (másik szintén a Miniszterelnökség), ami nemigazán híres arról, hogy ellenzéki szervezeteket támogatna.

Szolnok: közpénz, közpénz, közpénz
18. kerület: fideszes kötődés

Kapcsolódó cikkek