Kállai Mária rendkívül lelkes, elsőként érkezett a Fidesz balatonalmádi frakcióülésére

Megosztás

Két éve ugyanitt egy kétnapos Fidesz-összetartozás 24 millió forintos kiadás jelentett “nem részletezett” forrásból. Most a jászkunsági képviselő asszony elsőként érkezett a helyszínre, ezért is járhat néhány piros pont.

A szokásosnál is szigorúbb biztonsági intézkedésekkel készülnek a Fidesz–KDNP szerdán kezdődő kihelyezett frakcióülésére Balatonalmádiban.

A frakcióülés helyszínére, Mészáros Lőrinc szállodájához vezető utat már órákkal a kezdés előtt lezárták, a környéket a Valton biztonsági őrei védik. A környező utcákban térfigyelő kamerákat szereltek fel, és mindent elkövettek azért, hogy még fotózni is alig lehessen az autóval érkező képviselőket, kormánytagokat, meghívott vendégeket.

„Az emberektől félnek? Az emberektől?”

– kérdezte két gyalogos a kordonerdőket látva. Több helyen is molinót feszítettek ki „pedofidesz” felirattal, és a szálloda közelében a végrehajtások és kilakoltatások ellen tüntetőket is látott helyszíni tudósítónk.

Délután fél négy körül Kállai Mária, a Fidesz szolnoki országgyűlési képviselője érkezett meg elsőként, de nem sokkal később befutott Mátrai Márta háznagy, Móring József KDNP-s képviselő, Fazekas Sándor volt vidékfejlesztési miniszter és Czunyiné Bertalan Judit is. Többen a Pannónia Kulturális Központ parkolójába érkeznek, és innen furgonokkal szállítják át őket a lezárt szállodába.

A frakcióülésnek a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 209 szobás Hunguest Hotel BÁL ad otthont. Senki nem fogja zavarni a képviselőket, mert szerdától péntekig telt ház van, nem lehet szobát foglalni. A hotelt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 1,4 milliárd forintos állami támogatásával újította fel Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt.

A Fidesz–KDNP hagyományosan évente kétszer, az Országgyűlés tavaszi és őszi ülésszaka előtt tart kihelyezett frakcióülést. Legutóbb szeptemberben Hernádi Zsolt Mol-vezér közpénzmilliárdokkal megtolt esztergomi luxusszállodájában gyűltek össze. 2022-ben egyszer már tartottak a balatonalmádi szállodában frakcióülést, akkor 23,9 milliót tapsoltak el a kétnapos összetartásra – írta meg a részleteket a Telex.hu.

Kapcsolódó cikkek