Postapartner pont nyílt Porteleken

Megosztás

Mindenképpen szeretnék, ha posta lenne Portelken – ezzel a címmel írtunk a Jászberény külterületén kialakult helyzetről tavaly novemberben. A porteleki posta körüli huzavona több alkalommal politikai harcok kereszttüzébe került, most azonban pont került az ügy végére, postapont nyílt az ottani kisboltban.

A helyiek nem egyszer fejezték ki csalódottságukat, hogy megszűnt a szolgáltatás. – „Polgármesterként kötelességemnek éreztem kiállni a – leginkább az időskorú lakosságot sújtó – intézkedés ellen, így már másnap hivatalos levélben fordultam a Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság megbízott vezérigazgatójához, Simon Csillához – írta akkor a város polgármestere, Budai Lóránt.

A porteleki posta bezárása, majd megmentése a tavalyi időközi választás alkalmával is szolgáltatott témát. Pócs János, a térség országgyűlési képviselője nagy hanggal jelentette be, hogy megmenti a helyi postát, ám ez hosszútávon nem sikerült.

Ehelyett a berényi önkormányzatra hárult a feladat, hogy kezdjen valamit a problémával. Budai úgy fogalmazott, számtalan alkalommal tárgyaltak a Magyar Posta szakembereivel és az érintettekkel.

Abban maradtak, hogy a Magyar Posta Zrt. az önkormányzatok és vállalkozások számára lehetőséget biztosít az új Posta Partneri programban való részvételre.

Ez sikeresen megvalósult, a mai napon, február 21-én pedig sajtótájékoztatót tartott a helyszínen Budai Lóránt, Bozsik Ferenc körzeti képviselő és az üzemeltető cég képviseletében Tóth Ildikó. A nyitáshoz egy helyi vállalkozó, Pataki Kálmán segítsége is kellett, ő és az önkormányzat a kamerák előtt írta alá a támogatási szerződést.

Képek: Jászsági Térségi TV, Trió FM

Kapcsolódó cikkek