Az önkormányzaton múlik a porteleki posta sorsa

Megosztás

Február 20-án végérvényesen bezár a Jászberényhez tartozó porteleki postahivatal.

Erről tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Posta.

Van még azonban remény, ha valaki fizet a szolgáltatás fenntartásáért, a posta újra kinyithat.

Mint megírtuk, a porteleki posta ügyében Budai Lórántot már tájékoztatta a posta. Erre reagálva közölte Jászberény polgármestere, hogy a megoldási lehetőségeket jelenleg vizsgálják, mivel a partnerségi megállapodás megkötése és így a további üzemeltetés saját forrással történő finanszírozása számos költséget róhat az önkormányzatra.

A Magyar Posta érdeklődésünkre azt közölte, hogy a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a Magyar Posta Zrt. működtetésének költségei komoly terhet jelentenek a vállalat finanszírozásában, ezért a társaság úgy döntött, hogy a portelek kirendeltséget 2023. február 20-án bezárják.

Ugyanakkor a posta felhívtai a figyelmet, hogy a Magyar Posta Zrt. az önkormányzatok és vállalkozások számára lehetőséget biztosít az új Posta Partneri programban való részvételre.

Ebben a programban a partner a saját vállalkozása keretében, üzleti tevékenysége mellett nyújtja a postai szolgáltatásokat. Továbbá lehetőség van arra, hogy a posták szerződés alapján üzemeljenek, ebben az esetben a szerződő fél üzleti alapon díjat fizet, a Magyar Posta Zrt. pedig maga üzemelteti az adott postát.

Hangsúlyozták, hogy a Magyar Posta Zrt. továbbra is mindent megtesz azért, hogy lakossági és üzleti ügyfelei számára is az igényekhez illeszkedő, magas színvonalú, minőségi szolgáltatást biztosítson országszerte.

Immár tehát minden valószínűség szerint a jászberényi önkormányzaton múlik, hogy tud-e fizetni a további üzemeltetés érdekében.

Kapcsolódó cikkek