Mégis bezár(hat) a porteleki posta

Megosztás

Bezárják a porteleki postahivatalt – kapott a hír szárnyra Jászberényben ma. Ennyit a nagy ígéretekről, amit Pócs János országgyűlési képviselp tett – tették hozzá.

Mint ismert, a Magyar Posta novemberben közölte, hogy több postáját is bezárja országszerte, ezek közé esett a porteleki is. Akkor Pócs intézkedett és azt közölte, hogy az ügy kipipálva, marad nyitva a posta Porteleken.

Nos, úgy tűnik, eddig tartott a lendület, állítólag február 20-tól már nem nyitnak ki.

A hírre Budai Lóránt polgármester is regált este.

Mint írta, a Magyar Posta Zrt. hivatalos levélben tájékoztatta, hogy költségtakarékosság miatt bezárják a porteleki postai kirendeltséget. Sajnos erre a terveik szerint pár nap múlva, február 20-án sor is kerül.

A megoldási lehetőségeket jelenleg vizsgálják, mivel a partnerségi megállapodás megkötése és így a további üzemeltetés saját forrással történő finanszírozása számos költséget róhat az önkormányzatra.

A polgármester hozzátette, a lakosságnak elsődleges érdeke, hogy mindenki helyben juthasson hozzá az alapvető levél-és csomagfeladási, valamint befizetési szolgáltatásokhoz. Ennek biztosítása érdekében a mai napon Pócs János országgyűlési képviselőhöz fordult, várva a további információkat.

Természetesen az újonnan megválasztott képviselő-testület sem ül ezalatt ölbe tett kézzel, így a postával is tárgyalást kezdeményeznek a jövőbeni folytatás reményében.

Közölte: “Mi, a Közösen Jászberényért Egyesület képviselői nem csak ígérgetünk, hanem teszünk is Önökért! A továbbiakról rövidesen tájékoztatni fogom az érintett lakosságot.”

Délután mi is megeresztettünk egy levelet a postának, hogy mik a terveik a porteleki postával, amint választ kapunk, közöljük.

Fotó: Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek