Régóta sóvárogtak rá, most végre valóra válhat az álmuk

Megosztás

Szálláshelyet fejlesztenek Túrkevén.

Ha minden jól megy, jövőre már vendégeket fogadhatnak a Túrkevén épülő apartmanházban. A strand és a teniszpálya közelsége számos lehetőséget teremt majd a kikapcsolódásra, arról nem is beszélve, hogy nagyobb családok, kisebb baráti közösségek befogadására is alkalmas lesz, mivel ez az első kétszintes apartmanház a városban.

Sallai R. Benedek közölte, hogy a most épülő apartman az első érdemi szállásfejlesztés az ifjúsági szálló átadása és az első új apartman megvalósítása, 1986 óta.

A túrkevei gyógyfürdő és strand új apartmanját tavaly év végére szerkezetkész állapotba hozták, idén, ha a költségvetés engedi, megkapja a nyílászárókat és a külső-belső vakolást, és egy kis szerencsével a 2024-es idényben már kiadható lesz.

A polgármester megjegyezte, hogy minden fejlődésnek örülni kell, annak is, amelyet nem túrkevei lakosok használnak közvetlenül, de a városi vagyon gyarapítja. A strand működése hosszú távon is deficites, folyamatosan költségvetési támogatást igénylő. 

A most épülő apartman jelenlegi árakkal minimum 3,5-4 millió forint bevételtermelésre lehet képes évente, a plusz járulékos egyéb helyi hatásról, pl. éttermi fogyasztás, szolgáltatásokról nem is beszélve. 

Ez ugyan nem jelent gyors megtérülést, azonban kiszámíthatóan stabil saját bevételt jelent a strandnak és évente ennyi összeggel többel javíthatnak utakat, vagy végezhetnek más önkormányzati feladatot. 

Forrás és fotó: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek