Fokozottabb közterületi felügyeletet ígért Túrkevén a polgármester

Elegük lett a túrkeveieknek abból, hogy hogyan néz ki a közterület a városban. A nagyobb rend érdekében Sallai R. Benedek polgármester bejelentette, hogy január egytől a műszaki osztály létszámát egy fővel növelik, hogy több kapacitás legyen a városban akár szankciókig elmenő felszólításokra a közterület-használattal kapcsolatban.

Tovább olvasom

Már egészen jól alakultak a dolgok a recski tábor körül, amikor a gondnokok bejelentették, visszavonulnak

Szomorú hírekről volt kénytelen beszámolni Sallai R. Benedek. Túrkeve polgármestere közölte, hogy hiába értek el kiváló eredményeket a város tulajdonában lévő recski táborral, egy nagy gond nyomasztja vállukat: a lelkiismeretes gondnokok átadják a stafétabotot.

Tovább olvasom

Meddig tartson a buli? Erről lesz döntés előtti közmeghallgatás Túrkevén

Néhány héttel ezelőtt döntött az önkormányzati képviselő-testület többsége arról, hogy a jelenlegi szórakozó- és vendéglátóhelyek nyitva tartását szabályozó rendeletet kész felülvizsgálni, érdemben megfontolva a hosszabb nyitvatartás lehetőségét.

Tovább olvasom

A jobb ellátás reményében átadta az idősek otthonát a reformátusoknak Túrkeve

Átadta az idősek bentlakásos otthonát Túrkeve önkormányzata a református egyháznak., Mivel az állam eleve több normatívapénzt biztosít az egyházi fenntartású intézményeknek, minden bizonnyal itt is nőhet majd az ellátás színvonala, míg a város más feladatokra tud koncentrálni.

Tovább olvasom

Rekordméretű teknős akadt horogra Túrkevénél

Gyoroki István túrkevei sporthorgász horgára egy különös fogás akadt a Nagykunsági öntöző főcsatornán (Tisza 2) horgászata során: egy vörösfülű ékszerteknős (Trachemys scripta elegans). Nem csak a faj miatt érdekes ez, hanem azért is mert rekordméretű, kb. 30 cm-t meghaladó, 1,5 kg fölötti hatalmas példány kapott a ragadozóhalnak szánt csalira. A faj nem hazai vizekbe való.

Tovább olvasom

Hamar felkapaszkodott “szakember” kinevezése verte ki a biztosítékot a kevi polgármesternél

A Fidesz-rendszerében nem a szakértelem, hanem a rendszer iránti lojalitás számít. Pont mint a középkori hűbéri rendszerben. Ezt tette szóvá Sallai R. Benedek, Túrkeve polgármestere annak kapcsán, hogy a város egykor vezetőjét, Vida Tamást a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatójává nevezték ki.

Tovább olvasom

A legkeményebb kommunista időszakra emlékeztette a túrkevei polgármestert a védőnői szolgálat átalakítása

Államosító kormányzati intézkedések és átalakuló védőnői szolgáltatás felütéssel tett közzé bejegyzést Sallai R. Benedek. A túrkevei polgármester ismét nagyon keményen beolvasott a fideszes kormányzatnak. De még csak ezután következett a java!

Tovább olvasom