Nem is akárhogyan jelentette be Sallai R. Benedek, hogy újraindul a polgármesterségért

Megosztás

Vasárnap hajnalban keltezett posztjában közölte Sallai R. Benedek túrkevei polgármester, hogy újraindul a polgármesteri címért. A város vezetője közölte: be szeretne fejezni sok dolgot, amit elkezdett, szeretne még megvalósítani elképzeléseket, s meg akarja mutatni „nagyjainknak“, hogy nem lehet úgy minden, ahogy ők szeretnék.

Nem akárhogyan jelentette be a polgármesterségért való újraindulását Sallai R. Benedek. Túrkeve első embere először is ezt vasárnap hajnalban tette meg, másrészt üzent politikai ellenfeleinek is: minden támadásra reagálni fog és nem hagyja, hogy olyanokat is támadjanak, akik kevésbé tudják magukat védeni, mint ő.

A polgármester annak hatására írta mindezt, hogy szerinte a kampány a gyakorlatban már megkezdődött, s több, vélhetően már a következő ciklusra pályázó  képviselő megkezdte a kampányüzemmódot. Szerinte van, aki pozitívan, egyenes módon tette ezt, de sajnos van, aki sunyin, mások ellenében kezdte el a kampányt.

A polgármester közölte, hogy sok-sok városi érdeklődésre reagálva, válaszolva a sokszor feltett kérdésre: igen, elindul a 2024-es önkormányzati választáson, és meg is kívánja azt nyerni polgármesterként. 

Hozzátette, ezen sokat vívódott. mert “nem ez álmaim melója, nem titok, hogy az indulásban nagyrészt dac van és konokság, de akkor sem vagyok hajlandó azért félreállni, mert ezt néhányan elvárják”. 

Azt is közölte, hogy elkövet mindent egy jobb összetételű képviselő-testületért is.

Azt is tudja, hogy nem lesz könnyű dolga. Túrkevén utoljára 1998-ban választott meg a város regnáló polgármestert. 2002-ben, 2006-ban, 2010-ben, 2014-ben, 2019-ben egyaránt polgármestert váltott, és másik személyt választott. 

Sallai R. Benedek tisztában van vele, hogy most kevesebb az esélye, mint 2019-ben volt, mert tudja, hogy tanulva 2019-ből, most még inkább mindent és mindenkit mozgósítani fognak ellene…

Ugyanakkor nyerni akar, és szeretne olyan összetételű testületet, amely nagyobb arányban csak a város érdekét tartja szem előtt. 

Mint írta: “Nap mint nap elkövetek mindent azért, hogy Túrkeve egy jobb hely legyen.”

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook

Fotó: ebből a bejegyzésből/Népszava

Kapcsolódó cikkek