Fokozottabb közterületi felügyeletet ígért Túrkevén a polgármester

Megosztás

Elegük lett a túrkeveieknek abból, hogy hogyan néz ki a közterület a városban. A nagyobb rend érdekében Sallai R. Benedek polgármester bejelentette, hogy január egytől a műszaki osztály létszámát egy fővel növelik, hogy több kapacitás legyen a városban akár szankciókig elmenő felszólításokra a közterület-használattal kapcsolatban.

Sajnos a magyar közüzemi szolgáltatások színvonala egyre romló, csőtörések, áramkimaradások nem ritkák, s egyértelműen úgy tűnik, hogy a kormányzat kapitalista megközelítésű üzletpolitikája (közismert nevén: NER) kedvezőtlen eredményeket hoz e területen. 

Ezzel kezdte bejegyzését közösségi oldalán Sallai R. Benedek. A túrkevei polgármester hozzátette. úgy tapasztalható, hogy hálózatfenntartásra, minőségjavításra egyik szolgáltató sem áldoz, egyre öregebb, egyre rosszabb a közműszolgáltatás és ennek az állampolgárok isszák meg a levét, hiába fizetnek, mint a katonatiszt.

A polgármester szerint Túrkeve számára ez úgy jelentkezik, hogy lépten-nyomon kárt okoznak közüzemi szolgáltatók. Számos, fotóval alátámasztott példát hozott fel, hogy mit is művelnek a szolgáltatók javítás címén: E-ON-os és TRV-s módszereket tárt fel.

Ugyanakkor a helyiek is hozzájárulnak a gondokhoz. Egy nemrég létrehozott parkoló esetét emlegette, ahol egy kamionos parkolt le. Sallai közölte, semmi keresnivalója nincs a kamionoknak a belvárosban.

Ez a kamionos később vitába is keveredett a polgármester közösségi oldalán, bár ne tett volna, hiszen kiderült, vélhetően több szabálytalanságot is elkövethetett…

Szumma szummárum, az esetek arra késztettték, hogy fokozottabb felügyelettel legyenek a közterületek felügyeletére. Éppen ezért január egytől a műszaki osztály létszámát egy fővel növelik, hogy több kapacitás legyen a városban akár szankciókig elmenő felszólításokra a közterülethasználattal kapcsolatban. 

Mint a polgármester írta, úgy gondolja, hogy a közösség érdeke a civilizált, kulturált városkép, emiatt szükségszerűen fel kell venniük a kesztyűt mind a szabálytalan parkolással, mind a felelőtlen közmű szolgáltatókkal szemben. 

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek