Fokozottabb közterületi felügyeletet ígért Túrkevén a polgármester

Elegük lett a túrkeveieknek abból, hogy hogyan néz ki a közterület a városban. A nagyobb rend érdekében Sallai R. Benedek polgármester bejelentette, hogy január egytől a műszaki osztály létszámát egy fővel növelik, hogy több kapacitás legyen a városban akár szankciókig elmenő felszólításokra a közterület-használattal kapcsolatban.

Tovább olvasom

Megtilthatjuk, hogy a szomszéd a házunk előtt parkoljon?

A vidéki élet szépségeiről az embernek rögtön a nyugalom, a jó levegő, a csendes éjszakák, a tágas élettér és persze a bosszantó szomszéd jut eszébe. Méltatlanul kevés szó esik a mindannyiunk számára ismerős szomszédról, aki kizárólag vasárnap hajnalban hajlandó lenyírni le a zöld gyepet és a délutáni szieszta idején kap kedvet a flexeléshez.

Tovább olvasom

Kiszuperált autók Szolnok utcáin

Országszerte, így Szolnokon is gyakran látni olyan autókat, amiket már körbenőtt a gyom, ujjnyi vastag kosz áll a szélvédőn és –a legárulkodóbb jel- laposak a kerekei. Ezek a vasak már nem mennek sehova és a tulajdonos sem jön értük. A legbosszantóbb esetekben ezek a lomok a még aktív kocsik elöl foglalják el a parkolóhelyet, vagy egy zöld terület összképét rombolják. Csak találgatni lehet, hogy miért hagyják magukra az egykor büszke tulajdonosok ezeket a járműveket. A magas alkatrész árak és javítási költségek épp úgy közrejátszhatnak, mint a lejárt műszaki engedély. Sokaknak…

Tovább olvasom