Elképesztő mennyiségű hulladékkal szembesülhetünk a Tisza-tó környékén

A Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a közösségi oldalán több alkalommal is beszámolt az önkéntesek által megvalósított szemétgyűjtő akciókról. Tény, mint bárhol máshol az országban, úgy Szolnokon is sokan hajlamosak felelőtlenül eljárni és szemetelni, ennek kapcsán a KÖTIVIZIG rendkívül érdekes adatokkal szolgált.

Tovább olvasom

A szolnoki ZöldErő önkéntesei megtisztították a Tisza-part belvárosi szakaszát

Egyre nagyobb gondot okoz a környezetünkben széthagyott szemét és mindez nem csupán esztétikai problémát jelent. A szolnoki Zöld Erő mára már a megyeszékhely legaktívabb természetvédő közössége és hamarosan elérik a bűvös százast – ennyi alkalommal akcióztak a megyeszékhelyen, legutóbb éppen a Tiszaliget környékén.

Tovább olvasom

Majdnem 1000 zsáknyi szemetet szedtek össze a tiszai árhullám után

Ahogy több alkalommal megírtuk a Szol24-en, a tiszai árhullám idején a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) folyamatosan monitorozta az aktuális állást, valamint elsőfokú készültséget rendelt el, ha arra volt szükség. Most arról tájékoztattak, az árhullám levonulása után több száz zsáknyi kommunális hulladékot gyűjtött össze.

Tovább olvasom

Falu a városban – egy hatalmas lakóház, ahol mintaszerűen külön gyűjtik a hulladékot 

Hihetetlen egy lakóház a szolnoki Bajcsy-Zsilinszky utca 8-16-os épülettömb. Az itt lakók mindig nyitottak az újra. Most például maguk kérték, hogy csatlakozhassanak a MOHU konyhai hulladékgyűjtő programjához. Ám másban is élenjárónak számítanak.

Tovább olvasom