Szolnokon is volt mit tenniük a TeSzedd! kampányhoz csatlakozóknak

Hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszervezési mozgalma, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért az idei évben 12. alkalommal került megrendezésre. Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló projektről a Szolnoki ZöldErő is posztolt: maradjunk annyiban, volt mit tennie az önkéntes felnőtteknek és iskolásoknak.

Tovább olvasom

A szolnoki ZöldErő önkéntesei megtisztították a Tisza-part belvárosi szakaszát

Egyre nagyobb gondot okoz a környezetünkben széthagyott szemét és mindez nem csupán esztétikai problémát jelent. A szolnoki Zöld Erő mára már a megyeszékhely legaktívabb természetvédő közössége és hamarosan elérik a bűvös százast – ennyi alkalommal akcióztak a megyeszékhelyen, legutóbb éppen a Tiszaliget környékén.

Tovább olvasom

Majdnem 1000 zsáknyi szemetet szedtek össze a tiszai árhullám után

Ahogy több alkalommal megírtuk a Szol24-en, a tiszai árhullám idején a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) folyamatosan monitorozta az aktuális állást, valamint elsőfokú készültséget rendelt el, ha arra volt szükség. Most arról tájékoztattak, az árhullám levonulása után több száz zsáknyi kommunális hulladékot gyűjtött össze.

Tovább olvasom

Fűts okosan, figyelmeztet a kormányhivatal – sokan nem tartják be a szabályokat Szolnok megyében sem

A téli időszakban vissza-visszatérő jelenség, hogy hulladékkal, szeméttel fűtenek, ami számos környezeti és egészségügyi problémát okozhat. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal közleményben próbálja felhívni a figyelmet, hogy mire érdemes odafigyelni, és milyen környezetbarát fűtési módok léteznek.

Tovább olvasom

Volt dolga a szemétszedőknek Szolnok kedvelt horgászhelyén

Ahogy már írtunk róla, a Szolnoki ZöldErő december 10-én, azaz tegnap ismét szemétszedési akcióba kezdett a Malomzugi Holt-Zagyva környékén. A Facebookra feltöltött képek alapján bizonyosan állítható, hogy rendesen volt dolga az elszánt környezetvédelmi csapatnak.

Tovább olvasom