Gusztustalan: hihetetlenül hatalmas szeméthalmot tettek ki Mezőtúron abban reménykedve, hogy elviszik a lomtalanítás során

Hatalmas, gusztustalan szemétkupacot helyeztek ki egy utcasarokra Mezőtúron, ahol a hétvégén lomtalanítás van. A szemétdomb ügyében megtörtént az intézkedés, a feljelentést megteszi az önkormányzat, a hivatal eljár ügyben, a megfelelő büntetés kiszabásával együtt.

Tovább olvasom

Szétdúrják a kupacokat, avagy így folyik a “civil” lomtalanítás Szolnokon

Nem túlzás azt mondani, hogy több tonna szeméttől, felesleges lomtól szabadítja meg Szolnokot a hét végén az NHSZ, hiszen lomtalanítást tartanak a városban. De talán az sem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a guberálók is több tonna kidobott holmit gyűjtenek össze, aminek a sorsa viszont már elég bizonytalan.

Tovább olvasom

Elkezdődött a lomtalanítás Szolnokon

Elkezdődött a lomtalanítás Szolnokon, ami elég sikeresnek tűnik, mert hegyekben állnak az utcán a lakók által kidobott holmik. Ahogy az elmúlt években, idén is két hétvégén át tart az akció: az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai ezen a szombaton az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamint a Kossuth Lajos úttól délre eső városrészeken (ide tartozik Szandaszőlős is) viszik el a kitett lomokat. Korábban a cég arról tájékoztatott, hogy a lomizás megelőzéséért a közterület-felügyelet, illetve a rendőrség is fokozott létszámmal figyeli az utcákat. Az akció egy hét…

Tovább olvasom

Lomtalanítás Szolnokon: 339 tonna hulladékot szállítottak el

Viszonylag gördülékenyen zajlott a lomtalanítás Szolnokon: 37 gépjármű és 90 ember dolgozott két hétvégén keresztül. A szolnokiak nagyrészt betartották a szabályokat és csak olyan lomokat helyeztek ki, amelyek elszállíthatók, ezért csak a csapadékos időjárás hátráltatta a munkánkat, mondta Molnár Lajos az NHSZ Zounok Zrt. sajtószóvivője. Tavaly 404 tonna hulladék gyűlt össze, idén valamivel kevesebb: 339 tonna felesleges holmi került utcára a megyeszékhelyen. Az őszi lomtalanítási akció a déli városrészen kezdődött, ahol kicsivel több hulladék került az autókra, mint Szolnok északi részén.

Tovább olvasom