Szolnokon is volt mit tenniük a TeSzedd! kampányhoz csatlakozóknak

Hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszervezési mozgalma, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért az idei évben 12. alkalommal került megrendezésre. Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló projektről a Szolnoki ZöldErő is posztolt: maradjunk annyiban, volt mit tennie az önkéntes felnőtteknek és iskolásoknak.

Tovább olvasom

A szolnoki társasházban szándékosan szétdobálja valaki még a véres betétjeit is

Ha egyszer történt volna meg a lépcsőházban, talán még felmerülhetne bennünk, hogy véletlenül történt. De visszatérő jelenség reggelente, mindig ugyanott. Más szolnoki lépcsőházakban pedig használt óvszerek és más kellemes meglepetések várják a lakókat.

Tovább olvasom

A szemetelő audis és lebuktatója? Nagy balhé a közösségi médiában

Komoly vita bontakozott ki a Facebookon egy értékes Audi tulajdonosa és egy másik közlekedő között. A hátulról őt követő ugyanis nyilvánosan szóvá tette az interneten, hogy a márkás autó jobb első üléséről valaki menet közben kihajigálta a szemetet. A poszt és a hangnem is változott a nap folyamán, de a hozzászólók a szemetelővel szemben foglaltak állást.

Tovább olvasom

A nagykörűiek szerint a turisták nem tisztelik a Tiszát

A 19. századi Tisza szabályozás során a falu alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a Nagykörű alatt lévő partot építette. Ez az aranyló homokú part, ma a Közép-Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja, a szolnokiak és a környéken élők kedvelt úti célja. A helyiek mégsem örülnek az évek óta tartó népszerűségnek, szerintük az idelátogatóknak köszönhető, hogy egyre szemetesebb a strand. A műanyag poharak, csikkek és zizegős csomagolóanyagok egy-egy kánikulai hétvége után szinte elborítják a homokos partot. Kedves Vendég! Te ,aki idejössz a panel forróságából hűsíteni testedet a Tisza lágy hullámaiban. Te…

Tovább olvasom

Miért fenntarthatóbb a csapvíz fogyasztása?

Azt, hogy kinek mit jelent környezete védelme, leginkább mindennapi tevékenysége árulja el. Sokan nem is gondolnak bele, hogy a csomagolt termékekkel, így a palackos ásványvíz megvásárlásával milyen szinten terhelik környezetüket. És akkor még nem is számolták ki, hogy a pénztárcájuk mennyivel rosszabbul jár. Magyarországon átlagosan 90 liter vizet használunk el napi szükségleteinkre. Egy zuhanyzással 35-75 liter víz fogy el, egy WC-öblítés 8 liter vízhasználattal jár, a mosógépeknek egy mosáshoz átlagosan 65 liter vízre van szüksége, ivásra csupán a csapvíz 3%-át használjuk. Magyarország nemcsak a világon, hanem még Európában is kivételezett…

Tovább olvasom