Kíváncsi mennyit szemetelnek Szolnokon?

A természetvédelem maroknyi katonája (Forrás: Decathlon Szolnok Facebook oldala)

Megosztás

Szembetűnő a kulturális különbség a környezetünkhöz való hozzáállásban. Amint elhagyjuk a szlovén, vagy az osztrák határt szinte egyből szemet szúr a sok elszórt szemét. Sajnos Szolnok sem tűnik ki a hazai átlagból, így nem győznek a környezetükért aggódók szemétszedő akciókat hirdetni. Vasárnap a szolnoki Decathlon szervezett ilyet a Szolnoki Zölderő közreműködésével és Szolnok önkormányzatának támogatásával.

Két-háromszáz kiló… (Forrás: Decathlon Szolnok Facebook oldala)

A sportáruház is szeretne ezen változtatni.”A Decathlonnál kiemelten fontos számunkra a fenntarthatóság: folyamatosan azon dolgozunk, hogy csökkentsük a környezeti lábnyomunkat, így bolygónkat, ezt az óriási sportpályát még sokáig használhassuk. A természetben való mozgás jelenti sokunknak az igazi kikapcsolódást, de gyakran a népszerű túraútvonalaink, kedvelt kerékpárutak, csendes horgásztavak partjai mentén elhagyott szeméthegyek rontják el az idilli összképet. Itt a lehetőség, hogy ezen változtassunk!”- írják a Decathlon Szolnok Facebook oldalán.

Az önkéntesek az áruháztól indulva tisztították meg a töltés környékét. Az akciót azért hozta létre a cég, mert szeretnék ezt a területet megtisztítani és élhetőbb környezetet biztosítani az itt élő állatoknak és növényeknek, valamint egy szebb és tisztább túraútvonalat az errefelé kirándulóknak. Költői kérdés, hogy meddig marad szemétmentes a környék? Egy napig, vagy egy hétig? Ez legfőképpen azokon múlik, akik eldobálják. Azok, akik szabadidejüket is hajlandók környezetünk megtisztítására felhasználni, viszont minden elismerést és publicitást megérdemelnek.

Fotók: Decathlon Szolnok Facebook oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek