Szolnokon is volt mit tenniük a TeSzedd! kampányhoz csatlakozóknak

Megosztás

Hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszervezési mozgalma, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért az idei évben 12. alkalommal került megrendezésre. Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló projektről a Szolnoki ZöldErő is posztolt: maradjunk annyiban, volt mit tennie az önkéntes felnőtteknek és iskolásoknak.

Gyűjthető volt bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható. Főként a háztartási jellegű hulladékok összegyűjtésére érdemes koncentrálni ilyenkor.

Az egyik helyszínnek a Széchenyi lakótelep északi oldalán húzódó övárkot választották, itt a Tehetséggondozó Szakkollégium Gyermekváros Utcai Tagintézménymének diákjai már elkezdték a szorgoskodást a TeSzedd! első napján, majd a ZöldErő aktivistái folytatták a munkát.

„Az akcióval egyben szeretnénk felhívni a figyelmet a csatorna mostoha sorsára. A vízfelület a környék élőlényeinek egyetlen vízforrása, védett kétéltűeknek, hüllőknek otthona, a nyári forróságban rendre kiszárad, így pusztulásra vannak ítélve a vízhez kötött lakói” – írták a Facebookon.

Úgy fogalmaztak, a Lovas István út végén levő szakasz állapotára szavak sincsenek, ugyanis az utcai autómosások vegyszeres vize évtizedek óta belefolyik a lefolyókon keresztül.  

Az idei TeSzedd! akciót április 22. és 28. között valósították meg. A környezettudatosságról, illetve a zöldfelületek hiányáról pont a mai napon olvashattak a Szol24-en, az Ipsos Zrt. és a Wavin friss kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek jelentős része óvintézkedéseket sürget az extrém csapadékcsúcsok és a villámárvizek ellen, valamint további zöldterületeket tart kívánatosnak létrehozni a városában.

Képek: Szolnoki ZöldErő Fb

Kapcsolódó cikkek