Dobrev Klára: megverték a DK képviselőjelöltjét Jászapátiban

Megosztás

Kamerák elé állt egy rövid videó erejéig a Demokratikus Koalíció politikusa és a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője, Dobrev Klára, aki elmondta, aláírásgyűjtés közben megverték a képviselőjelöltjüket. A Telex kérdéseire a párt további részleteket is megosztott, eszerint vasárnap a nyílt utcán támadták meg Ungvári Istvánt.

Gyurcsány Ferenc felesége szerint ez már a második erőszakos támadás, ami a pártja képviselőivel történt napokon belül. „Egy újabb borzasztó támadás bizonyította be, hogy az Orbán-rendszer már nemcsak esetenként, hanem a választási kampány szerves részeként, az ország egész területén hajlandó politikai erőszakot alkalmazni” – olvasható a videó leírásában.

A Telex azért kereste meg a Demokratikus Koalíciót, mert Dobrev videójából pontos információk nem derültek ki sem az érintetről, sem a körülményekről. A válaszban részletezték, vasárnap a nyílt utcán támadták meg Ungvári Istvánt.

„Az ellenzéki politikust már napok óta fenyegetették, ami végül odáig fajult, hogy támadója ököllel olyan erővel mért ütést a képviselőjelölt fejére, hogy mentőknek kellett őt kórházba szállítani. Ungvári István feljelentést tett a rendőrségen, ez alapján rendőrségi eljárás indult, a gyanúsítottat pedig kihallgatta a rendőrség” – írták.

A videó másik érdekessége, hogy a politikus azt mondja, a megtámadott férfi „az ellenzék közös jelöltje”, de a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján Ungvári egyetlen jelölőszervezete a Demokratikus Koalíció. Jászapátin valóban elég különös helyzet alakult ki, polgármesternek jelentkezett Pócs János országgyűlési képviselő fián kívül egy civil csapat, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben (JÖSZ) fiatal jelöltje és függetlenként a DK-s Urbán Imre is.

Kép: Demokratikus Koalíció Fb (pillanatkép)

Kapcsolódó cikkek