Teljes a kampányhangulat, notebookokat adták át iskolásoknak Szolnokon

Megosztás

Ahogy a Szol24-en is olvashattak róla, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy megye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. Maruzsa Zoltán ennek apropóján, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tartott sajtótájékoztatót, ami nem meglepő módon hangulatában ismét egy politikai kampányeseményre hasonlított.

A diákok és tanáraik laptopokkal való ellátásáról még a koronavírus járvány idején született kormányzati döntés, hogy a távoktatáshoz és általában is a gyorsan digitalizálódó oktatáshoz fel legyenek készítve 5. osztálytól felfele az állami oktatásban résztvevők. Az első évben 120 ezer, tavaly ősszel 140 ezer notebookot osztottak ki térítésmentesen, most pedig 193 ezret adnak. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 193 ezerből 4499 laptopot osztanak ki 62 feladatellátási helyen.

Ezúttal ötödik, hatodik, kilencedik évfolyamos diákok és köznevelési intézmények kaptak, kapnak hordozható számítógépeket ingyen – ismertette, megjegyezve: a diákoknak ezeket a szülők, gondviselők a Kréta rendszeren keresztül igényelhették.

Természetesen Szalay Ferenc polgármester is szót kért, aki arról beszélt, a városban kiemelt figyelmet fordítanak a magas színvonalú oktatásra és az egészséges életmódra nevelésre. Megemlítette, hogy a mindennapos testnevelés a településről indult, Szolnokon minden gyermek rendszeresen mozog.

Az Átlátszó még 2022-ben írt arról, hogy a szóban forgó iskolai notebookok között kormányközeli cég is feltűnik, mint beszállító. Bár kétségtelen, hogy hasznos és a mindennapokat nagyban segítő eszközökről van szó, aggályos, hogy több iskolában is a Fidesz képviselői, vagy jelöltjei osztották ki a laptopokat/notebookokat az országgyűlési választás előtt. Ráadásul a boltban bárki vehet olcsóbban gépeket, mint amennyit az állam átlagosan költ a laptopokra.

Kép: kormany.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek