Családban marad – ifj. Pócs János a Fidesz kormánypárti polgármesterjelöltje Jászapátin

Megosztás

Egy ideje már szóbeszéd tárgya volt a jászsági térség országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak a birodalmában, Jászapátin, hogy a regnáló polgármester, Farkas Ferenc nem indul, helyette pedig ifj. Pócs János mérkőzik meg júniusban a városvezetői tisztségért. A pletykák igaznak bizonyultak, családban marad a jelölés.

„A Jászapáti Fidesz csoport polgármester-jelöltnek választott. Képviselő-jelölt társaim nevében is tisztelettel köszönjük a bizalmat!” – írta közösségi oldalán a képviselő fia. Nemcsak a polgármesterjelölt személye derült ki, a Fidesz-KDNP színeiben induló képviselőjelöltek nevét is nyilvánosságra hozták.

Andrási István, Ádám János, Borbás Zoltán, Burik Bernadett, Farkas Ferenc, Lóczi László, Pádárné Otta Mária és Dr. Völgyi István indul a kormánypárt égisze alatt.

Kettő érdekességet érdemes megfigyelni, egyrészt a városvezetéstől ugyan visszavonul, de képviselőként továbbra is jelen szeretne lenni ezek szerint Farkas, valamint Borbás Zoltán neve egyaránt ismerős lehet, aki a ciklus elején összeférhetetlenség miatt távozott, mivel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alakuló ülésén főállású alelnöki pozíciót nyert el. Úgy tűnik, most visszatér.

Néhány nappal ezelőtt írtunk az apáti ellenzék helyzetéről. Borics László, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben (JÖSZ) elnöke a Szol24-nek elmondta, elsősorban a kátyúk, utak, kóbor kutyák és a közbiztonság helyzetét szeretnék napirenden tartani.

Borics úgy látja, a kormánypártnak van egy fix szavazóbázisa, ez már a ’19-es önkormányzati választáson is látszott. Az ő feladatuk, hogy a Jászapátin élő szavazóképes, egyébként jelentős számban elégedetlen embereket az urnához vigyék.

A Jászapátiért Önökkel Szövetségben március 15-én fogja bemutatni a jelöltjeit.

Kép: ifj. Pócs János Fb

Kapcsolódó cikkek