Lesújtó országos visszhangja lett a Pócs-Bayer-Kövér jászapáti fórumnak

Megosztás

Néhány napja a Szol24 beszámolt róla, hogy nem akármilyen meredek kijelentések hangoztak el az illusztris kormányközeli vendégek jászapáti fórumán. Elhangzott, hogy Moszkva jobb volt, mint a mostani Brüsszel, sőt, a Szovjetunió annak idején lényegesen komolyabban vette a jogot és a jogrendszert, mint jelenleg az Európai Unió, de oda is eljutottak, hogy az amerikai nagykövet igazából nem is létezik, a mostani német vezetés pedig hamarabb tönkretette Németországot, mint annak idején Hitler. Az emlékezetes fideszes fórum országos visszhangját szemlézzük.

A Jászapátiban mindig aktuális közbiztonsági, vagy megannyi aktuális helyi téma helyett természetesen Brüsszelről, az Európai Unió működésképtelenségéről és nemzetünk szuverenitásának megvédéséről hallhattak az érdeklődők a szélsőséges írásairól ismert Bayer Zsolt kormánypárti publicistától, Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől, valamint a térség országgyűlési képviselőjétől, Pócs Jánostól.

„Védjük meg a szuverenitásunkat” – ez a címe annak az országos road-show-nak, melynek keretében különböző fideszes politikusok a vidéket járják folyamatosan, bár azt feltételezzük, eddig a jászapáti beszélgetés vitte a prímet az országos sajtóban is.

Nagy érdeklődés mellett tartották meg a fideszes fórumot

Gábor György filozófus, egyetemi tanár, több közéleti műsor állandó vendége így ír az estéről:

„Összeállt tehát a nagy nemzeti haknitriász, hogy maradéktalanul kielégíthessék Jászapáti lakosságának szűnni nem akaró atavisztikus igényét, s „clare et distincte” (világosan és tagoltan) végre elmondják a helyi lakosságnak a szuverenitásvédelem csínját-bínját. Az elméletileg roppant penge élcsapatot a térség fideszes képviselője, Pócs János képezte, akinek a politikusi géniuszát a perzselt, döglött Soros-disznó, a büntetésből égő kazánba zárt cigány ember és a Jézus jász volt, mert jászolban született vallástörténeti tézise alapozta meg, továbbá a csapat tagja volt az 5-ös számú Tourette-szindrómás, végül Laci bácsi, a házelnök.

Nos, a Jászapátiak egy életre megtanulhatták, mi is az a szuverenitásvédelem. Pócs János arra hívta fel a figyelmet, hogy 2010 előtt pocsék volt az élet Magyarországon, mert nem voltak nemzeti konzultációk, valamit arra, hogy ami Brüsszelnek jó, az Magyarországnak rossz. Aztán felkérte a Tourette-szindrómást, mégpedig az alábbi szavakkal: „Azt tartják rólad, hogy te azok közé tartozol, aki a szavakat ki szokta mondani, mert a gondolatokra nem emlékszik senki.” Szép és őszinte felkonferálás: a gondolatokra nem emlékszik senki, mert ami nincs, arra hogyan is emlékeznének, ám ha mégis akadna egy nem várt gondolat, arra azonnal a feledés sötét homálya ereszkedik alá, úgyhogy az 5-ös számú most is kimondta a szuverenitásvédelem lényegét: „A Szovjetunió annak idején komolyabban vette a jogot és a jogrendszert, mint jelenleg az EU”, s míg a szovjet elvtársak „mindenhez jogi hátteret fabrikáltak, addig Brüsszelben ma a jog az ég egy adta világon semmit sem számít.” Vagyis a szuverenitásvédelem a szovjet elvtársak hagyatékaként köztünk élő joggyakorlat fénylő sugárútján Brüsszel ellen irányul, nem Moszkva ellen.”

Rózsa Péter, a Klubrádió munkatársa a jegyzetében úgy fogalmazott, Kövér László és Bayer Zsolt szimultán mosták szuverénra a fejeket.

„A nagyon kikupálódott jászapátiak ezen és még több hasonló okfejtésen átesve, tiszta fejjel, akarom mondani tiszta aggyal távozhattak a szuverenitási fórumról. Bár ez utóbbi kifejezést még szokniuk kell, hogy ugyan úgy ne kelljen majd rajta elgondolkodni, mint a fentebb már idézett gondolatokon, amelyeket ezúttal Kövér László és Bayer Zsolt szimultán mondtak bele a mikrofonba, miközben szuverénra mosták a fejeket, tehát amelyek, mint mondtam nyilván így tisztára sikálva térhettek nyugovóra este a tisztaszobában.

Föld S. Péter a Hírklikkben arról ír, miért is nem szerencsés, ha valaki, esetünkben Bayer Zsolt, de régebben a miniszterelnök is fogalmazott így, azt mondja, hogy egyre inkább viszket a tenyerük:

„Azért nem ártana csínján bánni azzal a viszketéssel. Azok, akik 1944-ben gyerekeket, időseket és középkorúakat, nőket és férfiakat lőttek a Dunába, kivétel nélkül békés, keresztény emberek voltak. Feltehetőleg mindannyian büntetlen előélettel, makulátlan, négy nagyszülőig igazolható felmenőkkel, és csupán az hozta ki őket a sodrukból, az tette őket elállatiasodott véglénnyé, hogy előzőleg módszeresen uszították őket a zsidó származású magyar honfitársaik ellen. Ébren tartották bennük a gyűlöletet, majd idővel parancsot kaptak arra, hogy lőjék a Dunába azokat, akik szeretett vezérüket annyira kihozták a béketűréséből, hogy még a tenyere is viszketni kezdett.”

Képek: Pócs János Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek