Szolnoki cég ügyvezetője lett az év női logisztikusa

Megosztás

Nem akármilyen megtiszteltetésben részesült Szécsi Gabriella, a szolnoki BI-KA Logisztika Kft. ügyvezetője, ugyanis szoros versenyben, de elnyerte a Waberer’s Csoport és a Navigátorvilág kiadóval közösen létrehozott „Az év női logisztikusa” díjat. A kitüntetés fő célja a szektorban dolgozók elismerése mellett, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők tehetségére és az ő eredményeikről is halljon a nagyvilág.

Magyarországon sem ismeretlen az a globális trend, hogy a legtöbb iparág vezetői pozícióiban leginkább férfiakat találunk. Ennek nagyon sok oka van, egyrészről a társadalmi szerepek és elvárások nagyban befolyásolják, hogy milyen területeken és milyen pozíciókban választanak foglalkozást a nők és férfiak, másrészt a nők gyakran állnak a munka és családi kötelezettségeik között, ráadásul a terhesség és a gyermekvállalás kapcsán tapasztalt diszkrimináció befolyásolhatja a munkaerőpiaci helyzetüket.

A logisztika kifejezetten olyan közeg, ahol számottevően egyenlőtlen a nemi megoszlás, ráadásul a COVID-időszak után brutális visszaesés történt a szektorban, közel 26 000 főt bocsátottak el, ami a munkavállalók 8,5 százalékát jelentette.

Ilyen körülmények között egyáltalán nem fontos, hogy egy vezető férfi, vagy , minden bizonnyal nehéz lehet biztos alapokat teremteni egy bizonytalan világban. A díjátadón Szécsi Gabriella és a hozzá hasonló eredményekkel bíró női vezetőket értékelték, ráadásul a BI-KA Logisztika Kft. ügyvezetője lett a nyertes, aki szoros versenyben Unger Tímeát, a Continental Magyarország logisztikai vezetőjét előzte meg.

„Az év női logisztikusa” díj nagyszerű lehetőség arra, hogy meg tudjuk mutatni, hogy nincs olyan szakmai cél, amelyet egy nő ne érhetne el. Remélhetőleg más hölgy vezetőt is motiválni fog az elismerés, és megmutatja, hogy még egy férfi dominanciájú szakmában is lehetséges a kiemelkedés” – árulta el Szécsi Gabriella.

A szakmából bárki nevezhetett jelölteket, a zsűri a logisztikai szektorhoz tartozó érdekképviseletek vezetőiből állt. A tagok között volt Bándy Zsolt, a Navigátorvilág kiadó vezetője, Lányi Márton, a Magyar Szállítmányozók Szövetségének elnöke, Fülöp Zsolt, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének elnöke, valamint a a zsűri elnöke, Barna Zsolt, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete elnöke és a Waberer’s Csoport elnök-vezérigazgatója.

Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán gratulált. „Az év női logisztikusa díj egy megtisztelő cím, melyet idén adtak át először, de mégis, ami mögötte van, sokkal fontosabb: egy ízig-vérig szolnoki cég első embere kitartással, kellő alázattal mutatja az utat kollégáinak és a helyi gazdasági élet szereplőinek egyaránt. (…) Gabriella pontosan a fentiek mentén teszi a dolgát, és lám, ez nem marad észrevétlen Szolnokon kívül sem. Munkájához további sok sikert kívánok!”

Kép: Iró Zoltán

Kapcsolódó cikkek