Döbbenetes fordulat: úgy gyűjt pénzt a férfi temetésére, hogy már végső nyugalomra helyezték

Megosztás

Néhány nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy a megyeszékhelyen hét éve hajléktalanként élő, sokak által ismert Miheller Károly elhunyt. A napokban felbukkant egy Facebook poszt, amelyben a férfi temetésére gyűjtenek, ám úgy tűnik, valami nagyon nincs rendben a történettel.

Ahogy a Szol24 beszámolt róla, Miheller Károly jellemzően a belvárosban sétálgatott, vagy békésen üldögélt. Soha nem látták ittasan, vagy öntudatlan állapotban. Szolnokon jól ismerték, mindenkivel kedves, nyugodt hangnemben beszélt. 2016 környékén került utcára, miután egy nagyobb köztartozás által elveszítette egykori lakását.

Cikkünkben megemlítettük, hogy a temetési költségek kifizetésére gyűjtés kezdődött, bár az önkormányzat alapvetően sem hagyhatja temetetlenül azokat, akiknek nincsenek hozzátartozói, vagy nem tudnak hozzájárulni a költségekhez.

A halálhíréről beszámoló Facebook-bejegyzésben egy bankszámlaszám is megadásra került, a posztoló úgy fogalmazott, segítséget szeretne kérni, hogy a férfi méltó módon legyen eltemetve.

Alig telt egy néhány nap és egy olvasónk jelezte, hogy Miheller Károly augusztusban halt meg és szeptemberben végső nyugalomra helyezték.

Mi ezúton kérünk elnézést a tévedésért. De vajon milyen okból gyűjt egy CIB Bankos számlaszámra az illető, aki egyébként a barátjaként hivatkozik az elhunyt férfira? Egyesek már sejteni vélik, mi történhetett, nem egy hozzászóló arról ír, hogy egyszerűen csak csalásról van szó.

Korábbi cikkünket frissítettük, mindenkit arra kérünk, hogy a Facebookon megjelent felhívásnak ne tegyen eleget, ne utaljon pénzt a férfi temetésére. Amint friss információink vannak az ügyről, a Szol24 felületén beszámolunk róla.

Kapcsolódó cikkek