Elhunyt Szolnok egyik legismertebb hajléktalanja – Friss információk!

Megosztás

Szomorú hírről számoltak be a Facebookon: elhunyt a városban jól ismert Miheller Károly, aki hét éve élt hajléktalanként Szolnokon és egy fiatal tiktokos tartalomgyártónak köszönhetően a története több százezer emberhez jutott el az interneten keresztül. Emellett a megyeszékhelyen is jól ismerték, mindenkivel kedves, nyugodt hangnemben beszélt.

Frissítés: Miheller Károly augusztusban hunyt el és szeptemberben helyezték végső nyughelyére. Mindenkit arra kérünk, hogy a Facebookon megjelent felhívásnak ne tegyen eleget, ne utaljon pénzt a férfi temetésére. Amint friss információink vannak az ügyről, a Szol24 felületén beszémolunk róla.

Miheller Károly jellemzően a belvárosban békésen sétálgatott, üldögélt. Soha nem látták ittasan, vagy öntudatlan állapotban. Jól mutatja az, hogy mennyire szerették a mindenkivel kedves hangnemben beszélő, hajléktalan férfit, hogy még Facebook-oldalt is csináltak a megsegítésének céljából.

A férfi pár nappal ezelőtt, november 16-án hunyt el, a halálhírét Kovács Norbert szolnoki lakos osztotta meg. A posztban megemlíti, hogy Károly mindenkivel kedves és jószívű volt, valamint segítség kér, hogy méltóképpen helyezhessék végső nyugalomra. Bár gyűjtés kezdődött, az önkormányzat természetesen nem hagyhatja temetetlenül azokat, akiknek nincsenek hozzátartozói, vagy nem tudnak hozzájárulni a temetés költségeihez.

2016 környékén került utcára. Egykor volt lakása, de felhalmozott egy nagyobb köztartozást, és így elúszott. Napközben leginkább élelmet keresett, elmondása szerint a legnehezebben a telet lehet bírni, ráadásul a szociális segélyét is megvonták.

Menyhárt Dávid_menyus_ on TikTok

171.4K Likes, 1.7K Comments. TikTok video from Menyhárt Dávid_menyus_ (@menyus_david): “A felvétel célja az hogy tükrözzük azt a valóságot, hogy az ember nem a vagyonától lesz értékesebb, hanem a szívétől. Természetesen Karcisval ismerjük egymást, és érti is hogy miért szerettem volna hogy elkészüljön a felvétel.”. Believe (Inspirational Background Music) – Fearless Motivation Instrumentals.

Menyus Dávid TikTokra feltöltött videóiban több alkalommal feltűnt Károly. Dávid tartalmai hatalmas népszerűségnek örvendenek, több, mint 170 ezer követője van és a feltöltött videóira eddig 4,2 millió lájk érkezett, leginkább hajléktalanokkal beszélgetett és mutatta be őket emberi módon a nyilvánnoságnak.

„Cél az van, csak lehetőség nincs” – fogalmazódott meg a fő probléma a munkanélküliség kapcsán az egyik ilyen videóban a hajléktalan férfi és társa részéről. Károlyt sehova nem vették fel a látása miatt, régebben a permetezőtől elvesztette a látását a jobb szemén.

1966-ban született, végzettségét tekintve irányítástechnikai műszerész volt. Nagyon szerette a szakmáját, rendkívül megindító, ahogy családi hátteréről és motivációiról beszélt ezen a felvételen.

Menyhárt Dávid_menyus_ on TikTok

104.6K Likes, 1.6K Comments. TikTok video from Menyhárt Dávid_menyus_ (@menyus_david): “Károlyt majdnem 1 éve ismerem, jóbarátom. Sokat mesélt a szakmájáról és úgy éreztem ezt nektek is hallonotok kell. ❤️ #legyenmenoakedvesseg #csakegykisszeretet #love #homeless”. Get You The Moon – Kina.

„Első gondolatom, hogy ez az ember nem érdemli meg hogy az utcán éljen – írta a platformon egy hozzászóló.

Kép: Összefogás Miheller Károlyért Szolnok Facebook oldal

Kapcsolódó cikkek