LMP: Orbán fejezze be a tiktokozást

Megosztás

Bár az LMP a közelmúltban törvényjavaslatot nyújtott be, hogy tiltsák be a TikTok közösségi alkalmazás használatát az államigazgatási, valamint önkormányzati számítógépeken és telefonokon, amire a minisztériumok egységesen azt válaszolták Kanász-Nagy Máténak, a párt frakcióvezetőjének, hogy a kormány nem támogatja a cenzúrát, az LMP most Orbán Viktort is arra kéri, hogy fejezze be a TikTokon folytatott kommunikációs tevékenységét.

Kanász-Nagy erről szombati sajtótájékoztatóján beszélt, ahol kifejtette, hogy véleménye szerint az alkalmazás használata adatvédelmi és kiberbiztonsági kockázatot rejt, ezért nem mindegy, hogy telepítve van-e minisztériumi vagy kormányzati eszközökre. 

A frakcióvezető-helyettes hozzátette, hogy a TikTok tulajdonosi szerkezete ezer szállal kötődik a kínai államhoz, illetve a kínai kommunista párthoz. Az alkalmazás hozzáfér a felhasználók névjegyeihez, naptárbejegyzéseihez és a GPS-adatokhoz is (mint lényegében minden közösségi médiás alkalmazás), ezért Kanász-Nagy úgy látja, használatával érzékeny, személyes és kormányzati információk kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Szerinte ezért döntött úgy több ország, hogy megtiltja a TikTok használatát az állami alkalmazottak munkához használt eszközein.

Forrás:Telex.hu

Kapcsolódó cikkek