Elegük van a posta logisztikai központjából az utcabeli lakosoknak

Megosztás

Kicsivel több mint fél éve adták át Szolnokon a Csaba utcában a Magyar Posta logisztikai központját, de máris elegük van belőle az utcabeli lakóknak. A folyamatos forgalom és zaj elviselhetetlenné tette az éjszakáikat. De más probléma is akad.

A gondokról egy utcabeli számolt be egy közösségi oldalon. 

Ezt írta:

“Fél év alatt már legalább a harmadik csőtörés. Gratulálok a döntéshozóknak, akik a Csaba utcába hozták a posta logisztikai központjàt. Nem elég, hogy életveszélyes közlekedni a kamionoktól, amik éppen elférnek egymás mellett és a szegélykő esélyt nem ad félrehúzódni. A zaj esténként elviselhetetlen, éjfélkor is a kamionok csipogását lehet hallani csukott ablak mellett is és ha netán abbamarad, akkor lehet tovább hallgatni, ahogy a fém kocsikat csapkodják állat módjára, amivel a csomagokat szállítják. Semmilyen szinten nincsenek tekintettel az itt lakókra.  A hab a tortán, hogy csőtörésnél legalább másnap délig tutira nincs víz… Az út fél év alatt jobban tönkrement, mint az előtte lévő 4 év alatt… Azért jó lenne, ha tudomásul vennék végre, hogy itt is családok élnek. Esetleg akinek lenne ötlete, hogy hivatalos úton hogyan lehetne végre elérni a hivatallal szemben valami előrelépést, hogy újra élhető legyen az utcánk, kérem, jelezze. A hivatalra nem számíthatunk, nem érdekli őket, hiszen ők nem itt laknak, különben eleve be sem engedtek volna ebbe a kis utcába egy ekkora céget az adott körülmények tekintetében. A nyitás után 1-2 hónap utáni beígért lakossági fórumot is gyorsan elfelejtették.”

Mivel van egy italnagyker is az utcában, ezért hozzátette:

“Az italnagyker kamionjaival se csinálnak semmit, hogy nem tudunk kiállni a saját portánkról. A közteresek se csinálnak semmit velük. Életveszély a kamionok közt kiállni mikor szállítanak a cégnek. A telepvezető is kiröhög bennünket, hiába kértük, beszéljék meg a sofőrökkel, ne a kapukba álljanak.”

A helyszínen járva az elmondottakat megerősítette egy másik utcabeli lakó is. Az előzőekhez hozzátette, hogy korábban arról is szó volt, hogy nem átjáróház lesz az utca, ahol ha két kamion találkozik, alig férnek el, viszont ha üres az utca, száguldanak. Az volt az eredeti terv, hogy az utca végét kinyitják, ezzel megszűnt volna az átjáróház. Ez azonban egyelőre még várat magára. Újabban repedések is megjelentek a házakon, ezekről is gyűlnek a fotók a tulajdonosoknál. 

Pedig a központ átadásán a helyi lap Szalay Ferenc polgármester szavait így idézte:

“A városvezető kiemelte, hogy a környéken lakók nyugalma biztosítva lesz, hiszen kis méretű autók, és nem kevés elektromos gépkocsi közlekedik majd az üzem környékén, a nagyobb járművekre pedig hajnalban lehet számítani.”

Ez azonban úgy tűnik, nem így vált valóra. Hatalmas kamionok jelentenek akadályt az utca lakóinak fényes nappal is, ezekről fotók is készültek.

Megkérdeztük a városházát, hogy tudnak-e a problémáról.

A polgármesteri hivatal a következőket válaszolta:

“A Csaba utcában élők küldöttsége nemrégiben járt Szalay Ferenc polgármester úrnál, s egyeztettek Molnár Iván önkormányzati képviselővel is. A város azonnal megkereste a Postát, hogy közösen megoldást találjanak a problémára. Nem csupán a Posta Logisztika az egyetlen működő vállalkozás az utcába, melyhez teherautók járnak. Éppen ezért valószínűleg az lesz a végső megoldás, hogy más úton közelítik meg a telephelyet, ez viszont fejlesztést igényel. Jó megoldás lehet például a Sashalmi út kiszélesítése. Ennek beruházási vonzatait jelenleg vizsgáljuk. Az a célja az önkormányzatnak és a Postának is, hogy minél hamarabb mindenki számára elfogadhatóan oldódjon meg a kérdés.”

Megkérdeztük a Magyar Postát is, miszerint tudnak-e a problémáról és hogy valamilyen megnyugtató megoldással  tudnak-e szolgálni a lakosság felé?

Egyelőre nem válaszoltak kérdéseinkre.

Szerző: Tóth András

Fotók: Facebook/Szerző saját felvételei

Kapcsolódó cikkek